REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Individul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Individul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Replica API 22 aprilie 2019 | 00:00 361

Tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, ne-a schimbat modul de viață. O schimbare esențială pe care a adus-o tehnologia și pe care am adoptat-o cu toții se referă la modul de comunicare. Aplicații precum Facebook, Whatsapp, Instagram sunt utilizate din ce în ce mai mult pentru a împărtăși cu prietenii fotografii, imagini amuzante, ori schimb de opinii.

Însă, era tehnologiei reprezintă, uneori, şi un adevărat pericol pentru copii, dar şi pentru adulţii mai naivi, mai ales când aceştia decis să vorbească cu persoane necunoscute. Sub o identitate falsă, un constănţean a şantajat, în 2017, mai multe fete, printre care şi minore, cerându-le să întreţină relaţii sexuale cu el. Înainte de a face asta, bărbatul a primit poze în ipostaze intime chiar de la victimele sale, sub pretextul că este reprezentantul unei firme de modele. A fost condamnat, şi-a ispăşit pedeapsa, iar în octombrie 2018 a ieşit din închisoare şi a luat-o de la capăt, victima fiind o femeie din Brăila, de 21 de ani, pe care a cunsocut-o pe internet la începutul lunii decembrie 2018. A intrat în posesia unui filmulţe deocheat, după care îşi ameninţa victima că, dacă nu se culcă cu el, va face filmuleţul public. Condamnat, din nou, în februarie, la 2 ani, 3 luni şi 104 zile închisoare, bărbatul a formulat recurs.

Ciprian N. avea cont de utilizator „amunteanu07”, şi a purtat, o scurtă perioadă de timp, diverse discuții cu femeia din Brăila, legând astfel o prietenie. Discuțiile au fost purtate prin intermediul aplicațiilor Whatsapp și Instagram, ocazie cu care, la solicitarea bărbatului, persoana vătămată i-a trimis acestuia fotografii în care apărea dezbrăcată. În seara de 11.12.2018, femeia, naivă, a fost de acord cu efectuarea unui apel video prin intermediul aplicației Whatsapp, în timp ce era îmbrăcată numai în lenjerie intimă, timp în care inculpatul i-a cerut să se mângâie în zonele intime, lucru care s-a întâmplat. A doua zi, victima A.B. a fost contactată de individ care i-a cerut să facă striptease live pentru a nu posta pe rețelele sociale poze cu ea dezbrăcată, iar când l-a refuzat, i-a cerut să întrețină cu el raporturi sexuale, la domiciliul bărbatului tot pentru a nu posta acele fotografii. Speriată, femeia s-a prezentat la poliţie şi a povestit totul aomenilor legi. Astfel, pe baza indicațiilor pe care inculpatul i le-a comunicat prin intermediul telefonului mobil, femeia, însoțită de lucrătorii de poliție, s-a deplasat în zona Gării CFR, apoi la adresa indicată de bărbat. După circa cinci minute, din scara B a blocului H10 a apărut un bărbat de circa 35-40 ani, solid, care i-a făcut persoanei vătămate semn cu capul, astfel că aceasta l-a urmat în scara blocului. În interiorul blocului a fost identificat individul care a declarat că se află acolo pentru a discuta cu persoana vătămată despre niște poze în care apare aceasta. Din declarația persoanei vătămate a reieşit că în momentul în care a intrat în scara blocului, inculpatul a întrebat-o dacă vrea să întrețină relații sexuale cu el, însă aceasta a refuzat, cerându-i să șteargă imaginile. Individul a negat comiterea faptei pe parcursul urmăririi penale pentru ca în fața instanței de judecată să se prevaleze de procedura simplificată, recunoscându-şi fapta. Pentru că este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23.10.2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj, el a fost condamnat la 2 ani şi3 luni, fiind adăugat şi sporul de 104 zile închisoare care-i rămăsese de la condamnarea anterioară. Pedeapsa se execută în regim de detenţie Însă nu vrea din nou după gratii, aşa că a formulat recurs. Pe 19 aprilie a avut termen, însă a fost amânat pentru ca binculpatul să-şi angajaze avocat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gunoi ca si analistul
0
0
Pe bune? Asta este titlu? Cine ar vrea sa stea dupa gratii?
2
0
Futi nu futi vechimea merg
2
0
taxam prostia atat de grijuliu cultivate
2
0
Ai mai scris povestea asta. Tot o repeti ca sa ne strici dimineata. Daca fatuca nu a primit educatie aleasa de la mamica ei, si trimite poze deocheate cu ea.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218