REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Individul care şi-a înjunghiat soţia bolnavă de cancer a fost arestat

Individul care şi-a înjunghiat soţia bolnavă de cancer a fost arestat

Replica API 26 mai 2015 | 00:05 128

Crimă premeditată?

Crimă premeditată?

Doiniţa Crăiţă

Dumitru Crăiţă, de 57 de ani, a fost audiat de procurori, reţinut şi propus spre arestare la Tribunalul Constanţa. Pe 25 mai, magistraţii au eliberat pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta le-a spus anchetatorilor că nu a vrut să-şi ucidă soţia şi doar s-o sperie, însă faptele lui au demonstrat contrariul şi anume că bărbatul premeditase totul, dovadă fiind ştreangul din curte, care era pregătit. Dumitru Crăiţă, din Bărăganu, riscă să stea ani buni după gratii, el fiind autorul unei teribile crime, petrecută sâmbătă, 23 mai. O familie liniştită, oameni la locul lor- aşa era văzută familia Crăiţă în localitate. În urmă cu puţin timp, Doiniţa Crăiţă, de 46 de ani, fusese diagnosticată cu cancer, dar femeia a ales să lupte cu boala. Astfel, ea s-a angajat, pe timp de vară, în Eforie, ca menajeră, pentru a câştiga banii necesari unei operaţii. Din câte se pare, Dumitru nu a fost de acord ca ea să muncească departe de casă, reproşându-i mereu că şi-a găsit pe altul. La un moment dat chiar a afirmat că va ajunge s-o omoare dacă nu se potoleşte. Numai că nimeni nu l-a băgat în seamă, vecinii ştiind că niciodată nu au fost acte de violenţă în respectiva familie. Însă, nenorocirea a fost de neevitat. Sâmbătă dimineaţă, ştiind că soţia se întoarce acasă în weekend, Dumitru se pare că şi-a pregătit ştreangul, în spatele casei. Apoi a izbucnit scandalul, bărbatul a pus mâna pe cuţit şi i-a aplicat consoartei mai multe lovituri. Un fiu de-al lor, care locuia în casa vecină, a venit într-un suflet şi şi-a luat mama în braţe, încercând să-l oprească pe Dumitru. Acesta a continuat s-o lovească în zona feţei, cu pumnii, după care a fugit în spatele casei şi şi-a pus ştreangul de gât.

Nora lui l-a văzut şi a strigat după ajutor. Fiul şi-a lăsat mama, care deja îşi dăduse ultima suflare, şi a alergat la Dumitru, tăindu-i funia chiar cu arma crimei. Dumitru Crăiţă a fost transportat la spital, unde a rămas peste noapte, fiind în afara oricărui pericol. Acesta a fost supus unui examen psihiatric, stabilindu-se că avea discernământ când a comis crima.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614