REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Individul din cauza căruia şefa DIICOT riscă arestarea este patronul fostului hotel Mamaia. „Replica” dezvăluia încă din 2012 implicaţiile afaceristului

Individul din cauza căruia şefa DIICOT riscă arestarea este patronul fostului hotel Mamaia. „Replica” dezvăluia încă din 2012 implicaţiile afaceristului

Replica API 21 noiembrie 2014 | 23:54 175

Ca şi în alte cazuri de mare corupţie din România, „Replica” a fost prima publicaţie care a prezentat informaţii în exclusivitate despre protagoniştii unor dosare care au ajuns să cutremure scena politică. Ştirea despre reţinerea şefei DIICOT, Alina Bica, este una halucinantă, fără doar şi poate una din cele mai mari lovituri din istoria DNA. Procurorii care au săltat-o ieri de pe stradă pe şefa DIICOT o suspectează pe Alina Bica de favorizarea unui afacerist extrem de discret, Stelian Gheorghe, parte din anturajul fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, între timp arestat în mega-dosarul de corupţie Microsoft.

Joi seara, hotnews.ro arăta că Alina Bica (cea care era fotografiată în timpul campaniei electorale la Paris, într-o mini-vacanţă alături de Elena Udrea) a făcut parte dintr-o comisie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care ar fi aprobat, în 2011, despăgubirea lui Stelian Gheorghe cu 150 de milioane de euro pentru un teren din Capitală care a fost supraevaluat. O comisie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, constituită în 2011, a aprobat despăgubirea lui Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, pentru un teren din Bucureşti care nu îi mai putea fi retrocedat în natură. Astfel, comisia respectivă ar fi aprobat plata către Stelian Gheorghe a 150 de milioane de euro, pentru acest teren care fusese supraevaluat, acesta fiind şi motivul pentru care şefa DIICOT a fost reţinută ieri de DNA. Din comisie au făcut parte actuala şefă a DIICOT Alina Bica, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru, care a fost deja reţinută în acest dosar. Alături de Bica, la DNA au fost audiaţi joi seara Dragoş Bogdan şi Stelian Gheorghe. Iată însă ce scria „Atitudinea” încă din iunie 2012, articol preluat mai târziu şi de „Replica”:

“Cumpărat cu circa 2,4 milioane de euro la finele anului trecut, hotelul de 5 stele Mamaia este proprietatea unui dintre cei mai controversaţi samsari de terenuri din Bucureşti. Fosta unitate de cazare a statului întregeşte astfel portofoliul de lux al rechinului imobiliar Stelian Gheorghe, un tânăr afacerist în vârstă de 37 de ani. Iniţial, hotelul fusese cumpărat, la licitaţie, de către un oarecare Silviu Iordache, o persoană fizică din Bucureşti, proprietar de club şi colaborator al unor societăţi imobiliare. Iordache a fost, însă, doar paravanul adevăratului patron, Stelian Gheorghe, al cărui nume se regăseşte în firma nou înfiinţată, care a preluat hotelul Mamaia, din staţiunea cu acelaşi nume. De altfel, Silviu Iordache apare ca persoană de contact la un anunţ de vânzare de apartamente, tocmai din partea firmei lui Gheorghe. Samsarul imobiliar deţine, astfel, SC Steda Beach SRL, firmă înfiinţată pe 18.01.2012, cu sediul pe Şoseaua Kiseleff nr. 16. O adresă foarte interesantă, întrucât aici, la sediul grupului de firme Steda, controlat de Stelian Gheorghe, se află o fostă vilă a RAAPPS, una din cele mai mari şi mai scumpe din ţară. Coincidenţa face ca acelaşi Stelian Gheorghe să fie chiar cel care a cumpărat această vilă, la o licitaţie organizată de regia de stat, cu 5 milioane de euro, chiar luna aceasta, afaceristul dovedind astfel un apetit deosebit pentru imobilele deţinute de stat. Numele lui Stelian Gheorghe a fost vehiculat de ani de zile în peisajul select al marilor rechini imobiliari ai Capitalei. Tunul vieţii sale l-a dat când a reuşit să cumpere, în anul 2007, cu doar 100.000 de euro, drepturile litigioase asupra terenului de sub Circul de Stat „Globus” din Bucureşti, de la familia Tonolla. Acum, afaceristul somează circul de stat fie să se mute de pe terenul său de aproape 190.000 metri pătraţi, pe care vrea să construiască un bloc cu apartamente de lux, fie ca statul, prin Primăria Capitalei, să-i cumpere terenul câştigat în instanţă, teren evaluat la uluitoarea sumă de 60 de milioane de euro. Şi încă un amănunt de-a dreptul spectaculos: Stelian Gheorghe este nimeni altul decât cel de la care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a cumpărat în anul 2006 terenul de lângă Floreasca, pe strada Chopin, din Bucureşti, pe care şi-a ridicat ulterior un bloc de apartamente”.

Cristian ANTON

Vezi şi:

http://www.atitudineaonline.ro/Noul_patron_al_hotelului_Mamaia_unul_din_rechinii_imobiliari_ai_Bucurestiului_19622.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102