REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Indivizii arestaţi în lipsă pentru „mangle” cu fonduri europene contestă decizia instanţei

Indivizii arestaţi în lipsă pentru „mangle” cu fonduri europene contestă decizia instanţei

Replica API 24 noiembrie 2014 | 21:56 133

Dosar instrumentat de procurorii DNA

Dosar instrumentat de procurorii DNA

Judecătorii Tribunalului Constanţa, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus, săptămâna trecută, măsura arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a mandatelor, a inculpaţilor Adrian şi Claudiu Iacobescu. Cei doi se sustrag cercetărilor penale, făcând parte din dosarul „APIA”, unde aveau „calitatea” de a racola persoane nevoiaşe şi de a le da „calitatea” de fermieri. Cum era de aşteptat, cei doi nu sunt mulţumiţi de soluţia instanţei de fond şi au efectuat contestaţie la Curtea de Apel împotriva măsuriia restului preventiv. Deocamdată, instanţa de recurs nu a stabilit termen îna cest caz.

Reamintim că Adrian Iacobecu este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, (cinci infracţiuni), folosire de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, (trei infracţiuni), înşelăciune, (trei infracţiuni) şi constituire a unui grup infracţional organizat, iar Claudiu Iacobescu pentru complicitate la folosirea de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, (trei infracţiuni), complicitate la înşelăciune, (trei infracţiuni), constituire a unui grup infracţional organizat. Ei sunt acuzaţi de procurori că, în cursul anului 2012, împreună cu inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, consilier superior în cadrul APIA – Centrul judeţean Constanţa (aflat în stare de arest preventiv în aceeaşi cauză), au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune. Astfel, inculpaţii Iacobescu Adrian şi Iacobescu Claudiu aveau sarcina de a racola persoane cu statut social modest care să fie folosite pentru formularea cererilor unice de plată, de a falsifica adeverinţele din care să rezulte că aceste persoane exploatau teren în judeţul Constanţa, dar şi de a retrage sumele de bani plătite în contul acestora. În realitate, presupuşii fermieri erau persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate şi folosite de funcţionarul respectiv numai pentru a obţine ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceştia deţineau şi lucrau terenuri agricole.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614