REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Indivizii care parchează "ca boii", amendați de polițiștii locali!

Indivizii care parchează "ca boii", amendați de polițiștii locali!

Replica API 30 mai 2017 | 00:12 354

"Cireada la control"

"Cireada la control"

Că nu există zi fără ca șoferii să mai adauge o cărămidă la fundația "artei de a parca precum boii" este un lucru foarte bine cunoscut. Nu degeaba există și grupul de Facebook cu o denumire asemănătoare. Pe locurile pentru persoane cu dizabilități, pe două sau trei locuri, fix în ușa centrului comercial, pe trecerea pentru pietoni, pe pista pentru bicicliști sau chiar în mijlocul străzii (cum au fost atâtea cazuri), toate sunt desprinse din cotidian.

Motivele invocate de șoferii "inculpați" sunt multe, mai toate legându-se de lipsa de timp: am vrut să-mi iau un pachet cu țigări, unde să parchez? Cam așa. Dar nu e nici o problemă: ai greșit, ai plătit. Astfel, în perioada 1 – 28 mai anul curent, polițiștii locali au aplicat un număr de 388 de sancțiuni în valoare de 89.630 de lei. Este vorba despre abateri încadrate la Art. 142 din Noul Cod Rutier, care se referă la interzicerea opririi voluntare a vehiculelor în zona de acţiune a indicatorului "Oprirea interzisă"; pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la o distanţă mai mică de 50 m înainte şi după acestea; pe poduri, pe şi sub pasaje denivelate, precum şi pe viaducte; în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m; pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea; în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei; în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea; în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj; în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos; pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificaţiile Drum îngustat, Prioritate pentru circulaţia din sens invers sau Prioritate faţă de circulaţia din sens invers; pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare; pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puţin de 50 m de acestea, dacă circulaţia vehiculelor pe şine ar putea fi stânjenită sau împiedicată. Pentru oprirea voluntară, șoferii au fost sancționați cu 2 puncte de amendă și 2 de penalizare. Totodată, amenzi au fost aplicate și pentru staționare voluntară, cuprinsă la Art. 143 din Noul Cod Rutier, unde conducătorii auto au fost sancționați cu 4 puncte amendă și 3 penalizare. Precizăm că un punct de amendă este 145 lei.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si totusi politia, oricare ar fi ea, nu se implica suficient.
1
0
stiu si eu ce drepturi are si rutieta si locala,eu aici am vbt si de locala si de rutiera! la locala m am referit ca repede ne dau amenzi ca lasam 5min sa ne luam copiii de la scoala,si la rutiera ca se face ca nu vede pe cel in cauza! esti prost ca noaptea bolovane! daca nu era bun ce am scris nu primeam 12 like uri si tu doar unul,amaratule
1
0
invit politia locala la intersectia bd.mamaia cu tiate strazile ce intra in ea dinspre strada unirii, de la turda si pina la delfinariu, se vor umple de bani din amenzi.
0
0
Si la cernavoda ne arde ,unii dintre politistii locali ,dar nu inteleg nu sa interzis sa mai de-a amenzi ca nu stii de cine sa te mai feresti.
3
3
nu amesteca rutiera romana cu locala! aia de la locala nu au drept sa ridice taloane, doar sa dea amenzi la opriri. scarba imi este mie de prosti ca tine, pentru tine dulceata este la fel cu gemul!
2
2
la mangalia pescaru are masina mereu in sens,dar noi ceilalti suntem arsi ca lasam 5min masina sa ne luam copiii de la scoala de la sens, e corect? apoi rutiera nu vede decat ce vrea,pe cel cu bmw seria 6 air, papu il cheama ,nu are nr pe fata de 2 ani,si? ia sa mergem noi fara nr sa vezi ce ne ia talonul! rusine mare domnilor! mi e scarba de voi!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367