REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Infantino nu mai vrea să vadă ''niciodată'' scandaluri de corupţie în cadrul FIFA

Infantino nu mai vrea să vadă ''niciodată'' scandaluri de corupţie în cadrul FIFA

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:00 434

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal, Gianni Infantino, a afirmat că nu mai vrea să vadă "niciodată" scandaluri de corupţie în interiorul FIFA, precum cel izbucnit în urmă cu patru ani, care a dus la arestarea mai multor oficiali, informează EFE şi AFP.

"Mesajul este foarte clar şi, de asemenea, foarte simplu: nu mai dorim să retrăim niciodată ceea ce s-a petrecut la FIFA, la CONCACAF (Confederaţia din America de Nord, Centrală şi Caraibe) şi în Costa Rica", a declarat Infantino cu ocazia unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în Costa Rica, în cadrul unui turneu pe care îl efectuează în America Centrală şi Caraibe.

În 2015, forul fotbalistic mondial s-a confruntat cu un amplu scandal de corupţie, supranumit "FIFAGate", în care au fost implicaţi fostul său preşedinte, Joseph Batter, precum şi un grup de conducători din diferite părţi ale lumii, unii dintre aceştia din cadrul CONCACAF, precum ex-preşedintele Federaţiei costaricane, Eduardo Li, judecat şi condamnat în Statele Unite pentru mai multe infracţiuni.

În opinia actualului conducător al FIFA, acest scandal a demonstrat că "fotbalul era mai mult decât într-o situaţie foarte rea, era în moarte clinică".

Gianni Infantino a efectuat marţi o scurtă vizită în Costa Rica, având o întâlnire cu preşedintele acestei ţări, Carlos Alvarado, precum şi cu preşedintele Federaţiei costaricane de fotbal, Rodolfo Villalobos. Cu această ocazie, preşedintele FIFA a anunţat că există "posibilitatea foarte reală" ca Panama şi Costa Rica să organizeze împreună Cupa Mondială feminină Under 20 din anul 2021.

Din Costa Rica, Infantino s-a deplasat în Honduras, a doua etapă a turneului său prin America Centrală, în cursul căruia va vizita şi El Salvador.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta un spagar si un manipulator notoriu. E mai hot ca blatter !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218