REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Infernul de la Vadu. Cum arată locul în care au ars două sute de hectare de vegetaţie din zona Grindul Chituc

Infernul de la Vadu. Cum arată locul în care au ars două sute de hectare de vegetaţie din zona Grindul Chituc

Replica API 7 septembrie 2015 | 18:20 528

Incendiu teribil în zona Vadu, spre Periboina. Două sute hectare de vegetaţie uscată au ars în zona Biosferei Delta Dunării, iar din cauza vântului flăcările s-au extins, cuprinzând şi cherhanaua Vadu Pescarilor. Un turist a anunțat autoritățile că vegetația din zona Grindul Chituc a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au reușit să stingă flăcările în jurul orei 04.00 dimineața. La intervenție au participat 50 de militari, cinci autospeciale, o altă mașină de la Serviciul de voluntari pentru Situații de Urgență, tractoare, pluguri și buldoexcavatoare. Reprezentanții ISU spun că focul a fost pus intenționat.

UPDATE:

O echipă a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) evaluează pagubele în urma incendiului devastator de la Vadu. Lucian Eduard Simion, guvernatorul RBDD, a declarat, pentru "Replica", faptul că: "Am trimis o echipă în teren pentru evaluarea impactului asupra mediului, să vedem efectiv ce s-a întâmplat din punct de vedere al mediului. În zona respectivă, în urma incendiului, din raportările pe care le avem, au fost afectate 200 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf. Vorbim de stufăriş şi în general zonă uscată de plante. Ca pagube, nu ţin de mediu, dar au fost două cherhanale, un adăpost pescăresc, trei rulote, un tractor şi două bărci. Victime omeneşti nu există. Suntem în evaluare şi până la acest moment nu mi s-a adus la cunoştinţă dacă există animale decedate. Existau şi ceva crescători de animale prin zonă, dar nu au raportat nimic. Motiv pentru care există în teren o echipă complexă din reprezentaţi ai Comisariatului nostru integrat de Control, Biodiversitate, din zona de monitorizare şi un şef de serviciu".

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/incendiu-teribil-cherhanaua-vadu-pescarilor-mistuita-de-flacari-238393/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614