REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Înfiinţate recent, refugiile pentru pietoni le dau bătăi de cap şoferilor: „Au fost montate aiurea”

Înfiinţate recent, refugiile pentru pietoni le dau bătăi de cap şoferilor: „Au fost montate aiurea”

Replica API 13 martie 2017 | 23:05 321

De aproximativ două săptămâni, pe șosele din Constanța, în dreptul mai multor treceri pentru pietoni, au fost amplasate refugii pentru pietoni. Trei dintre acestea sunt amplasate: unul pe bulevardul Lăușneanu, în zona Pieței Tomis III și două pe strada Soveja, unul în dreptul galeriilor, iar celălalt în dreptul Pieței Tomis III. Ei bine, aceste refugii au fost montate în scopul fluidizării traficul și în scopul prevenirii accidentelor, însă constănțenii susțin că nu au fost prea bine gândite.

„Cine a aprobat montarea scuarelor pentru pietoni pe bulevarde fără să țină cont că sunt prea late și îngustează benzile trei de pe șosele, șoferii fiind obligați să intre pe banda doi, deoarece nu mai au loc pe banda trei. Există riscul acroșării celui de pe banda doi sau în cazul urcării pe scuar a pietonilor, a loviri. Nu spun că nu sunt utile, dar sunt prea late și ocupă din banda trei. De exemplu, scuarul de pe Bulevardul A. Lăpușneanu de la dacia spre City în dreptul Pieței Tomis III trebuie să fie mai îngust, altfel vor fi multe evenimente rutiere”, se arată în sesizarea unui șofer constănțean. Un alt constănțean susține același lucru. „S-au montat aiurea. Mai bine le semaforiza, era mai bine așa. Acum trebuie să încetinești din timp și să încerci să te bagi pe banda a doua, asta dacă te lasă ceilalți șoferi. Cred că nu au fost gândite cum trebuie”, susține Mihai.P.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O administratie locala incompetenta, in frunte cu primarul! Nu sunt in stare sa monteze cateva plasticuri si sa faca un sens giratoriu la Brotacei, Boema, Caragiale colt cu Str Corbului , Delfinariu, s.a.m.d. Pe orice strada mergi trebuie sa fi atent la gropi sa nu cumva sa-ti rupi masina-n doua! Sa va fie rusine! Avem portul Constanta, Agigea, Mangalia. Avem litoralul Marii Negre! Avem centrala nucleara de la Cernavoda! Si suntem cel mai sarac oras din Romania! Felicitari administratiei locale din Cluj, care desi n-are nici pe departe resursele noastre, sunt cu 30 ani inainte!
2
2
Sunt total aiurea gandite aceste refugii. Tu, ca si pieton, stand sa vezi daca vin masini din dreapta nu poti sa le vezi din cauza semnului de circulatie "ocolire". Asta e parerea mea!
1
1
D c zici asa ceva georgiana ?? Te-au violat toate natiile sau cum ?
1
1
Constanta este o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori
4
1
Aceste refugii, cat si sensurile giratorii, "fura" din sosea: sunt prea mari !
4
3
Cand vad astfel de com ma apuca rasul. O data cu construirea refugiului, s-au orientat si marcajele usor spre dreapta. deci daca esti sofer iti ti banda daca nu platesti. simplu ca buna ziua. 2. sunt foarte utile pt a fluidiza traficul pt ca pe blv mai late nu mai esti obligat sa opresti cand ai pieton pe trecere venind din stanga. foarte buna ideea.
7
2
Singurul refugiu cu benzile deviate se afla in Tomis III , dar banda I este deviata in statia de taxi .
1
3
Sensul giratoriu de pe Lapusneanu, intersectie cu Nicolae Iorga, zona Liceu Telecomunicatii: Atentie la banzile nou trasate! S-au sters deja. Astfel incat, cei care merg pe banda 2, nu vireaza putin catre dreapta, cum ar trebui, ci merg drept inainte, riscand sa-i atinga pe cei de pe banda 3! Luati masuri inainte de a se intampla accidente! Stergeti complet dungile vechi, vopsiti cu vopsea rezistenta dungile noi! Nu va mai bateti joc, nemernicilor!
5
3
partid unic in stat. clubul primarilor romani care au ca lozinca : noi muncim , nu gandim . constanta va ajunge ca acum 60 de ani in raionul Negru Voda .............poate unii isi mai amintesc
4
3
Totul in orasul asta este facut cu curu!!! De semaforizare ati auzit derbedeilor? De sensuri unice ati auzit golanilor? Bai coruptilor voi nu vedeti ce trafic infernal incurajati... poluare, nu ai unde parca!!!... o dementa!
5
5
Traim intr-un oras in care nimik nu se mai face analizat sau gandit inainte.Totul se gandeste cu dosul si nu cu capul de pe umeri , facem ca sa fie facut si atat, chiar daca sunt facute prost.Un oras plin de sensuri giratorii de ametesti in trafic, plin de hoarde de caini maidanezi, rromi care scotocesc in gunoaie si umbla cu carutele prin oras ca acum 150 de ani in urma , lasand si balega de cal din plin, pe unde trec, masinile sunt parcate cu totul pe trotuare si pietonii umbla pe sosea,cabluri care atarna peste tot intre stalpii de iluminat,praf,noroi,peturi, infractionalitate crescuta,etc.
13
1
Astea isi aveau rostul, daca intre sensuri exista rigola cu spatiu innierbat ca pe Mamaia. Sa vedeti la vara accidente. Plasticul acela portocaliu nu este reflectorizant , probabil este vandut la fel ca dezinfectantii de la exipharma, pe timp de ceata, noaptea, nu vezi nimic sub 20metri. Asta tine si de porcaria de iluminat stradal. In Mamaia se vede ca ziua, datorita iluminarii cu leduri, iar in oras e bezna, datorita porcariilor de lampi.
17
4
Nu s-a ingustat nici o banda... au fost marcate si deviate benzile spre dreapta ! Casca ochii !!!
9
9
Normal cine dracu sa gandeasca , au cu ce ? Dai dracu se descurca ei asta este gandirea , fluidizeaza pa dracu.
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218