REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

InfoCons: Doar un român din zece nu este de acord să furnizeze date cu caracter personal

InfoCons: Doar un român din zece nu este de acord să furnizeze date cu caracter personal

Replica API 27 octombrie 2020 | 00:00 1061

Doar un român din zece a susţinut că a evitat să furnizeze date cu caracter personal serviciilor de reţea sociale sau profesionale anul trecut, potrivit unui comunicat al InfoCons, scrie Agerpres.

În acest context, InfoCons atrage atenţia asupra faptului că românii sunt cei mai mulţi consumatori la nivelul Uniunii Europene care furnizează date cu caracter personal. Ei sunt urmaţi de Lituania (6%), Bulgaria şi Ungaria (8%), în timp ce Croaţia - cu 9% - este similară României.

La polul opus, unul din patru cetăţeni ai UE cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au susţinut că au evitat să furnizeze informaţii personale serviciilor de reţea sociale sau profesionale în 2019 din motive de securitate.

Astfel, în toate statele membre ale UE, cea mai mare parte a persoanelor care au evitat să furnizeze informaţii personale serviciilor de reţea sociale sau profesionale s-a înregistrat în Franţa (40%), urmată îndeaproape de Olanda (39%), Finlanda (37%) şi Slovacia şi Suedia (fiecare 36%).

"Dacă alegeţi să faceţi cumpărături online sau să participaţi la licitaţii online, asiguraţi-vă că sunteţi la curent cu politica de rambursare şi de gestionare a proceselor de litigii şi fiţi atent să nu vi se taxeze un preţ excesiv. De asemenea, este recomandat să utilizaţi un serviciu de custodie. Acest serviciu va reţine plata dumneavoastră şi o va trimite vânzătorului odată ce aţi confirmat primirea articolului achiziţionat. De regulă, se percepe o mică taxă pentru acest serviciu", recomandă reprezentanţii InfoCons.

Potrivit acestora, nu cumpăraţi niciodată de la ofertanţi evaluaţi slab pe site-urile de licitaţii şi asiguraţi-vă că faceţi cumpărături numai de pe site-uri legitime de cumpărături.

"Nu răspundeţi e-mailurilor spam, chiar şi cu scopul de vă dezabona şi nu faceţi click pe link-uri şi nici nu apelaţi numere de telefon listate într-un e-mail spam. Asiguraţi-vă că deţineţi software de protecţie şi consultaţi un specialist în calculatoare", potrivit comunicatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca nu esti de acord ce se intimpla. Nu vedeti ca te santajeaza,iti blocheza aplicatia.Asta e alta gogorita cu datele personale.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369