REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

INFRACTOR DIN GAŞCA ŢIGANILOR CARE AU TERORIZAT CONSTĂNŢENII, PRINS DUPĂ 8 LUNI

INFRACTOR DIN GAŞCA ŢIGANILOR CARE AU TERORIZAT CONSTĂNŢENII, PRINS DUPĂ 8 LUNI

Replica API 4 mai 2017 | 00:00 693

DIN MIZIL

DIN MIZIL

Un mega-dosar care viza o grupare infracţională care acţiona prin metoda „Pomană” sau „Împrietenire” a luat naștere la Constanța, instrumentat fiind de procurorul Teodor Niță. Mai mulți indivizi au fost prinși atunci, pe când alții au fost arestați în lipsă. Apoi, și cei care se sustrăgeau au fost prinși rând pe rând. Și, iată că un alt individ a fost prins după 8 luni! Gheorghe Viorel Mihalache, pentru că despre el e vorba, a ajuns după gratii.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 2.05.2017 l-au depistat pe Gheorghe Viorel Mihalache, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Mizil – județul Prahova, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și furt calificat. Bărbatul a fost escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. Arestați în lipsă erau și Garofița Mocanu (căreia i se spune Nela, pe care preşedintele Traian Băsescu a graţiat-o în 2014), Speranța Mecic și Lucian Zoro Culea. Ei au fost prinși în februarie anul curent.

Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, la data de 14.12.2016, au dispus trimiterea in judecata a inculpaţilor Andrei Petra, Andrei Aurelia, Mocanu Lăcrămioara, Gheorghe Florica, Mocanu Garofiţa, Mocanu Strugurel, Ştefan Cadolar, Mihai Marian, Ilie Walter-Ionuţ, Mocanu Vasilica, Gheorghe Luminiţa, Mecic Speranţa, Nuţu Ion-Daniel, Mocanu Pardalian, Culea Lucian Zorro, Ştefan Silver, Mihalache Gheorghe-Viorel, Mecic Remus, Stan Mircea-Lucian, Mecic Ghiocel, Mecic Prinţu, Ştefan Vasile, Mecic Adrian, Gheorghe Eugenia, Mustafa Liliana, Andrei Sanda, Culea Irina, Teodorescu Cristina-Victoriţa, Ştefan Argentina, Simion Garofiţa, Gheorghe Lovenţica şi Stan Elena Crenguţa, inculpaţii fiind domiciliaţi în oraşele Constanţa, Ploieşti, Câmpina şi Mizil, respectiv Călăraşi.

Faţă de cei sus menţionaţi, la data de 21.09.2016, judecătorul a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, dar şi arestarea în lipsă a unora dintre ei, care se sustrăgeau urmăririi penale. Precizăm că este vorba de peste 60 de fapte infracţionale. Aceştia abordau victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani şi, pretextând că oferă alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preţuri avantajoase, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele persoanelor vătămate, situate în 12 judeţe ale ţării, judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, Mehedinţi, Cluj precum şi în Bucureşti de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani, folosind violenţa în cazul în care erau surprinşi de victime în timpul furtului.Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 500.000 euro.

„Erau foarte bine organizaţi, foloseau disimulări atât de îmbrăcăminte cât şi fizice. Toţi umblau înmănuşati, schimbau foarte des telefoanele, maşinile, şi acţionau concomitent pe raza a 12 judeţe. Dacă se întâmpla ca unul dintre bătrâni să se prindă despre ce e vorba, recurgeau la violenţă ca să-şi ducă la capăt treaba. Au fost 68 de fapte probate, avem informaţii că ar fi mai multe, dar e vorba de anchete aflate în derulare. Am procedat la aducerea acestora simultan de pe raza judeţelor Mehedinţi, Brăila, Prahova şi Buzău, unde domiciliau ceea ce mă face să subliniez extraodinara implicare a lucrătorilor de Poliţie din cadrul IPJ Constanţa, fără de care nu s-ar fi putut face absolut nimic. A fost o operaţiune masivă!”, a declarat procurorul de caz, Teodor Niţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nelu Nae si fisu Alin care stau langa liceul Eminescu vand femei pesti imputiti
2
0
Inventati dreak un vaccin anti!
4
0
Ca sa depistezi un tigan cinstit te costa probabil ani multi,asa ca mai bine te feresti de ei. Pur si simplu e bine sa refuzi orice tip de relationare cu specia asta. Cazut in sant,cu bale la gura,imbracat frumos,nu conteaza,tiganul nu mai merita incredere,trebuie evitat. Vor sa se integreze in societate,sa ia si ei exemplu de la oamenii civilizati,unii poate chiar dintre ei.Pazea,ca si enorm de multi etnici romani s-au tiganizat!
14
0
sunt fratii mei
2
0
Domnule Procuror, verificati care sunt politistii din spatele acestor infractori. pentru ca nu exista infractor care nu e protejat de politie.
15
1
Tiganii....vreau doar sa-i deportez din tara,sa le confisc tot si sa le retrag crtatenia. Le platesc eu biletul de avion catre madagascar.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614