REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

INFRACTORI cu buletine şi permise falsificate, în TRAFIC pe şoselele Constanţei

INFRACTORI cu buletine şi permise falsificate, în TRAFIC pe şoselele Constanţei

Replica API 2 martie 2016 | 23:45 902

Metoda prin care au fost descoperiţi e incredibilă!

Metoda prin care au fost descoperiţi e incredibilă!

Au fost prinşi la volan fără permis de conducere, au fost implicaţi în dosare de trafic de persoane, în scandaluri şi alte infracţiuni, dar aceste lucruri nu i-a împiedicat să-şi continue activităţile infracţionale. Mulţi dintre ei au apelat la o metodă neortodoxă, falsificând-şi cărţle de identitate şi permisele de conducere. Unii alegeau ca documentele să figureze ca fiind eliberate de autorităţile din Turcia sau Spania şi să treacă datele altor persoane pentru a induce în eroare organele abilitate în caz de vreun control. Însă, cortina „mascaradei” a picat după ce anchetatorii au lovit direct în nucleu. Mai exact, aceştia au identificat persoana care falsifica documentele, la domiciliul acesteia fiind găsită o adevărată „arhivă”. Precizăm că printre cei care apelaseră la serviciile individului se află şi unul dintre acoliţii afaceristului Bosânceanu, un urmărit naţional, mai mulţi scandalagii, dar şi alţi infractori.

Anchetatorii au intrat pe fir încă de acum câţiva ani, filat fiind un individ din Ovidiu, Petrişor Olteanu (în momentul de faţă condamnat şi aflat în penitenciar), care, în perioada 2013 - 2015, a falsificat la domiciliul său şi în alte locaţii, documente oficiale, respectiv cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, documente auto constând în asigurare tip carte verde, certificate de înmatriculare, certificate de inspecţie tehnică şi tichete, în schimbul primirii unor sume de bani cuprinse între 150 euro pentru falsificarea unei cărţi de identitate şi 600 lei pentru falsificarea unui permis de conducere.

Ulterior, în martie 2015 a fost prins în flagrant de un investigator sub acoperire, urmând şi percheziţiile domiciliare. Despre mica avere pe care Olteanu a făcut-o din „afacerea” de faţă, cotidianul „Replica” a publicat detaliile în ediţiile trecute. Însă, un alt palier al acestui caz „cu greutate” îl reprezintă indivizii care au apelat la serviciile lui Olteanu, mai toţi cu probleme penale. Astfel, pe listă apare şi Vasile Butacu, cunoscut ca scandalagiu, parte din grupările interlope ce se războiau în trecut pe meleagurile constănţene.

Acesta se alese cu permis de conducere seria 49095283N şi carte de identitate seria 49095283N, eliberate de autorităţile spaniole, deşi el nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile române. Un alt individ care a cerut un permis de conducere fals este Gabriel Simion, dat în urmărire întrucât a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi s-a făcut nevăzut. „Permis de conducere seria C00537647T, eliberat de autorităţile romane, pe numele Simion Gabriel, deşi acesta nu figurează cu permis de conducere emis de autorităţile romane şi figurează cu menţiunea operativă urmărit, având mandat de executare a pedepsei cu închisoare de 5 ani”, potrivit portalului instanţelor de judecată. Ajungem şi la Iulian George Petcu, care a fost prins de mai multe ori în trafic pe picior greşit, permisul de conducere fiindu-i reţinut. Prin urmare, el a decis să facă rost de un permis de conducere fals, actele sale fiind găsite la domiciliul lui Petrişor Olteanu, la percheziţiile din 2015.

Acolit de-al lui Bosânceanu, cu permis şi carte de identitate eliberate, chipurile, în Turcia!

Neculae Boca apare şi el în rechizitoriul întocmit de procurori, cu un permis de conducere seria 70053544Y şi carte de identitate seria 7053544Y, eliberate de autorităţile spaniole, deşi acesta nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile române. Precizăm că acesta ar fi chiar individul care a fost condamnat la închisoare pentru că, pe 16 februarie 2012, ar fi bătut doi pietoni care au încercat să traverseze aleea Pelicanului, din cartierul constănţean CET.

Totodată, el ar fi cunoscut ca fiind membru al unui grup de scandalagii, fiind implicat în mai multe conflicte derulate în plină stradă sau în baruri. Ulterior, în 2015, o grupare infracţională specializată în trafic de persoane a fost destructurată la Constanţa! Membrii erau răspândiţi în toată ţara, dar şi în străinătate, însă nucleul era la Constanţa, fiind format din mai mulţi interlopi cunoscuţi la malul mării. Printre aceştia se pare că se afla şi Neculae Boca, care ar fi chiar individul regăsit în rechizitoriul de faţă.

Printre cei cu acte false se află şi Saban Sevghilim, care avea permis de conducere şi carte de identitate turcească eliberate de autorităţile din Turcia, deşi acesta nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile române. Individul a făcut parte din gruparea infracţională în care se afla şi afaceristul George Bosânceanu, condamnaţi recent la închisoare. Potrivit unui comunicat al DIICOT, s-a procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, format din inculpaţii George Vergiliu Bosânceanu, Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, din municipiul Constanţa.

În sarcina lor s-a reţinut că, în cursul anului 2011, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către 5 persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. Procurorii mai arată că activitatea infracţională se desfăşura în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu.

Pericol public cu permisul ANULAT rula cu acte false!

Laurenţiu Tutui a fost prins de mai multe ori de poliţiştii constănţeni în trafic. Acesta s-a ales cu dosare penale şi permisul de conducere i-a fost anulat. Însă, individul a continuat să ruleze pe străzile din Constanţa. Spre exemplu, în data de 27 martie 2010, tânărul, din Poarta Albă, a fost prins în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Ulterior, în 2012, acelaşi Tutui se afla la volanul unui BMW cu toate ca nu avea permis de conducere. S-a ales şi atunci cu dosar penal. Astfel, individul s-a hotărât să falsifice documentele, fiind descoperit cu permis de conducere seria AV, nr. 199446 şi carte de identitate eliberate de autorităţile din Turcia.

Și lista continuă cu Ismail Emrah, cunoscut pentru mai multe furturi din locuințe, care avea un permis de conducere pe numele său, eliberat de autoritățile din Turcia, deşi acesta nu figurează cu renunţare la cetăţenia română, Achif Taner – cu permis de conducere şi carte de identitate eliberate de autorităţile din Turcia. Un alt individ care a apelat la falsificatorul de documente este Panainte Lupașcu, care avea atât permis de conducere cât și carte de identitate eliberate de autoritățile din Turcia. În documente se aflau datele numitului Stănescu Lupaşcu, deşi nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile române pe numele vreunuia dintre ei.

Altul care apărea cu permis de conducere este Ismail Ghiocan, deşi acesta nu figurează cu permis de conducere emis de autorităţile române. Și Dumitru Preda avea documente eliberate de autorităţile din Turcia, deşi acesta nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile romane, pentru contrafacerea cărora a folosit modelul cu aceeaşi ştampilă şi aceleaşi autorităţi turce, folosite la falsificarea actelor privind pe Butu Florin. Precizăm că persoanele depistate că apelaseră la falsificatorul Petrișor Olteanu sunt mult mai multe, de ordinul zecilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218