REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Infractorii îşi bat joc de vârstnicii din Constanţa: „Să-ţi crape familia! Te pomeneşti că ai şi menajeră...”

Infractorii îşi bat joc de vârstnicii din Constanţa: „Să-ţi crape familia! Te pomeneşti că ai şi menajeră...”

Replica API 18 ianuarie 2017 | 00:08 295

8 tentative de înşelăciune într-o singură zi!

8 tentative de înşelăciune într-o singură zi!

Infractorii s-au pus serios pe treabă! Deţinuţii par că au început să se plictisească, motiv pentru care tentativele de înşelăciune prin metoda Accidentul au explodat la Constanţa! Numai în cursul zilei de luni, 16 ianuarie, au fost înregistrate 8! Însă, din fericire, oamenii au început să fie foarte atenţi şi să nu mai dea crezare tuturor informaţiilor venite de la persoane dubioase. Numai că nici escrocii nu se lasă mai prejos şi când simt că pierd teren, încep să jignească. Aşa a păţit o femeie din Poarta 6, care a fost apostrofată: „Să-ţi crape familia!”.

De la 1 şi până pe 16 ianuarie au fost înregistrate 20 de tentative de înşelăciuni prin metoda Accidentul. Însă, pe 16, apelurile parcă au explodat! Opt tentative au fost reclamate la Poliţie. Din fericire, oamenii au început să nu mai pice în plasa escrocilor. Spre exemplu, o femeie de 78 de ani chiar le-a spus: „Vă dau banii în prezenţa poliţiştilor, vreţi?”. Dar nici infractorii nu se lasă mai prejos. Când simt că pierd teren, încep să jignească. O vârstnică din Poarta 6 a relatat, pentru „Replica” de Constanţa, că a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. Întâmplarea a făcut ca fiul să fie acasă în acel timp. „Fiul meu era acasă. Atunci am zis celui de la telefon să aştepte să-i dau pe cineva. Cred că s-a prins că nu are şanse, a început: etete, te-oi pomeni că ai menajeră acum. Auzi, îmi dă pe cineva la telefon. Şi mi-a spus să-mi crape familia etc. Fiul meu a luat receptorul şi a început să-l jignească şi pe el, că e prost, că o sa vadă el…”, a spus vârstnica. Amintim şi faptul că poliţiştii din cadrul Secţiei 1, la data de 15.01.2017, ora 20.59, au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din Constanţa, despre faptul că la ora 20.30, a fost sunat pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind nepoata sa, comunicându-i faptul că a fost implicată într-un accident rutier. Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 15.000 de euro pentru a rezolva situaţia. Bărbatul a închis receptorul şi a sesizat imediat organele de poliţie. A doua zi, oamenii legii din cadrul Secţiei 3, au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din Constanţa, despre faptul că la ora 00.50, a fost sunat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier cu victime. Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 10.000 de euro sau 150.000 de lei, precizând că este reţinută pentru 24 de ore de către poliţişti. Convorbirea s-a întrerupt la un moment dat, persoana necunoscută spunând că va reveni cu un nou telefon, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. În ambele cauze poliţiştii au deschis anchete în vederea identificării, depistării şi tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor. Precizăm că de la începutul anului alte 3 persoane au fost la un pas de a pica în plasa escrocilor.

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime nu trebuie să se ofere sub nici o formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar tu sigur esti menajera la parnaie speli sosete si te pun smecherii sa suni batrani ca sa faci bani panaramo
5
1
Gardienii sa faca ei puscarie in mortii lor , ca din cauza lor au telefoane .
17
0
Ce sa facem bre , luam si noi o spaguta si le bagam telefoane la detinuti , fac si ei un banut si ne merge bine. Dupa care luam pensii nesimtite ca de , am lucrat la penitenciar. Buna treaba in Romania asta.
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367