REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Infractorii minori se mută în staţiunea Mamaia

Infractorii minori se mută în staţiunea Mamaia

Replica API 9 august 2014 | 00:00 114

Pe timpul sezonului estival,

Pe timpul sezonului estival,

Fenomenul furturilor din autoturisme este prezent în urbea de la malul mării, cei ce apelează la metoda de faţă fiind, în general, minori, care provim din familii dezorganizate. Dacă în timpul anului aceştia iau la rând maşinile din oraş, cum este şi cazul lui Nicuşor, de la un centru de plasament, care a spart circa 80 de maşini, vara mai apare un nou câmp de acţiune, şi anume staţiunea Mamaia. Aici, doi hoţi minori au fost prinşi în două zile.

"Bufurile" sunt date de infractorii trecuţi de vârsta pubertăţii, care vânează pradă mare, filează şoferul şi merg la sigur, cum a fost şi cazul celor doi indivizi care au furat, prin intermediul telecomenzilor de bruiaj, o sumă mare de bani dintr-un autoturism de teren. Aceştia au fost prinşi, însă, cum au fost "iertaţi" de partea vătămată, au scăpat teferi şi nevătămaţi. Însă, în umbra acestora acţionează micii "găinari", care forţează portierele şi fură tot ce le pică în mână. Cum au experienţă, minorii pot da o spargere şi în mai puţin de un minut. Spre exemplu, miercuri, 6 august a.c., ora 16.00, lângă o parcare din apropierea Cazinoului, un echipaj de jandarmi a observat un tânăr care se apropia de autoturismele staţionate şi verifica dacă portierele sunt deschise. "Norocul" i-a surâs la a treia maşină. A găsit uşa din faţă deschisă, a intrat şi a început să caute în interior. Echipajul a încercuit autoturismul şi l-a somat pe tânăr să coboare. S-a supus, a ieşit din maşină, moment în care militarii l-au recunoscut pe un "vechi prieten", C.D., de 14 ani, din localitate. Acesta avea în mână două telefoane pe care le-a sustras din maşină. A fost condus la sediul Biroului de Politie Mamaia unde i s-au intocmit actele de constatare pentru fapta de furt calificat. A doua zi, joi, 7 august a.c., ora 14.30, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Mamaia, lângă o parcare din apropierea hotelului Parc, a observat un tânăr care se apropia de autoturismele staţionate şi verifica dacă portierele sunt deschise. După ce a controlat câteva maşini, a început să tragă de o portieră care era semideschisă. Echipajul a încercuit autoturismul şi l-a somat pe tânăr. La controlul corporal sumar efectuat asupra lui, în buzunarul de la pantaloni, militarii au găsit două telefoane mobile de ultimă generaţie. A declarat că a sustras telefoanele dintr-un autovehicul staţionat în zona Cazino. Cel în cauză, E.S., de 13 ani, a fost condus la sediul Politiei Mamaia pentru continuarea cercetărilor. Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze maşinile în locuri ferite sau slab luminate. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614