REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Infractorii s-au mutat în mediul online și se dau drept polițiști

Infractorii s-au mutat în mediul online și se dau drept polițiști

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 1383

"Sunteți invitat la sediul Poliției Române privind o anchetă în desfășurare". Așa începe e-mail-ul primit de mai mulți cetățeni, printre care se numără și constănțeni. Cei care au primit scrisoarea electronică au fost îndemnați să consulte documentele atașate pentru mai multe informații. Doar că, odată accesate aceste documente de tip pdf, dispozitivele pot fi infectate cu un malware.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, după o analiză a fișierului, afirmă că este vorba despre o variantă de malware tip troian, care, odată executat, ar permite un control total de la distanță al dispozitivului infectat, inclusiv acces la cameră sau microfon.

Atenție: text incorect!

"Mai mult, textul respectiv pare unul tradus cu instrumente disponibile online de traducere automată, este unul pe alocuri incorect gramatical și neadaptat limbii române. În plus, semnătura din e-mail nu corespunde deloc expeditorului în numele căruia este trimisă această <>", avertizează specialiștii.ție>

ție>

Polițiștii au demarat cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele. "Am primit un astfel de mail, dar nu am deschis documentele. Mi-a atras atenția sursa mesajului, ar fi trebuit să fie venită din partea unei adrese oficiale. De obicei evit să deschid e-mail-uri din surse necunoscute, tocmai pentru a nu avea astfel de probleme.", ne-a precizat un constănțean.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cautati.i si bsgati.i in puscarie pe aia care le dau virusi pirnaiasilor,ei sint prea inteligenti ptr asa ceva!
0
0
sunt scolarizate de sistem, de masmedia , de puscarii !politicul a distrus tot si va distruge si putinul ramas bun in tara asta, circul si golania distruge ... ro...omenia!
3
0
Multe jigodii de oameni pe lumea asta.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614