REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INFRACTORII spun că nu-și pot PLĂTI AMENZILE din cauza PANDEMIEI

INFRACTORII spun că nu-și pot PLĂTI AMENZILE din cauza PANDEMIEI

Replica API 10 decembrie 2020 | 14:37 1987

Pandemia de Coronavirus a afectat multe domenii, multă lume aflându-se în imposibilitatea de a se descurca din punct de vedere financiar. Aici sunt și persoanele condamnate la amenzi penale, multe dintre ele precizând că, efectiv, nu își pot permite să scoată bani din buzunare.

sursa foto: radioresita

Mai multe cereri au fost înregistrate pe rolul instanțelor de judecată constănțene, cu obiectul înlocuirea pedepsei amenzii cu închisoarea. Însă, analizând toate datele din dosare, magistrații au decis, acolo unde a fost cazul, ca amenzile penale să fie înlocuite cu muncă în folosul comunității. Un caz concret este legat de un bărbat care s-a ales cu o condamnare în 2017, dată de Tribunalul Constanța, fiind vorba de o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Mai exact, la data de 19.02.2019, persoana condamnată a formulat o cerere de eșalonare a plății amenzii, în 12 rate lunar de către 834 lei, care i-a fost încuviințată prin încheierea nr. 9/10.04.2019 – pronunțată de Tribunalul Constanța. Astfel, a achitat în total suma de 4.450 de lei, rămânând neachitată suma de 5.500 de lei din amenda penală aplicată, deși s-a împlinit și termenul de eșalonare.

Analizând sesizarea de față, Tribunalul a constatat că persoana în cauză nu și-a îndeplinit integral obligația de plată. Însă, instanța a apreciat că persoana condamnată nu a fost de rea-credință în executarea pedepsei, neexecutarea integrală fiind cauzată de motive neimputabile, ce țin de posibilitățile concrete ale intimatului, care nu are un loc de muncă stabil, lucrând ocazional în domeniul construcțiilor civile, iar pe timpul pandemiei de SARS-Cov-2 este cunoscut că au scăzut activitățile lucrative, inclusiv în acest domeniu. Motiv pentru care a dispus înlocuirea amenzii penale cu muncă în folosul comunității și nu cu închisoarea.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu si pot permite sa scoata bani sa nu se mai dea smecheri si sa accepte statutul de pulemeg sa nu mai faca scandal sau altele sa ia amenzi.
2
2
Lasati vrajeala cu amenzile eradicati,proxenetii,camatarii,interlopii,protectia interna politistii corupti,ANAF puneti sa justifice averile la fiecare leu,restul la buget daca stiti calcula binenteles!
5
1
Pt saracani s a gasit acul usor, problema ar fi la prejudiciile mari care mai tot timpul raman nerecuperate.Ce o fi facut omul pt asa amenda?Or fi avand un subler performant de masurat infractiunile sau este ochiometrie ?
7
1
aveti gandurile mele bune ! cine nu a muncit deloc in viata lui nu poate fi obligat sa plateasca ! sic !
0
0
bagati va amenzile in cur .frate ,nu mai amendati aiurea ca oricum nu plateste nimeni.puneti i in plm la munca in folosul comunitatii.si asa cta arata ca o cocina .este de munca ca berila ..curatat ,varuit ,strans gunoaie ..nu va mai cacati pe voi cu amenzile voastre penale ..stat cu biciul pe ei si la munca .scoateti toate ciorile asistate social la curatenie ..."eu nu pot munci ca am frezoane "mortii tai de cioara .
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218