REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

INFRACTORUL din Medgidia, parte dintr-o GRUPARE PERICULOASĂ din Belgia, va fi EXTRĂDAT

INFRACTORUL din Medgidia, parte dintr-o GRUPARE PERICULOASĂ din Belgia, va fi EXTRĂDAT

Replica API 20 octombrie 2021 | 00:35 13866

Ismail Eldis este un tânăr din Medgidia, cunoscut cu antecedente penale. Și, ca și când nu ar fi fost suficient, acesta a luat drumul Belgiei, acolo unde făcea parte dintr-o grupare infracțională. Autoritățile din România au fost sesizate în 2019, atunci când pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, întrucât participase la incendierea unui depozit, în Belgia, o persoană pierzându-și viața. Între timp a fost condamnat, iar acum urmează să fie adus în țară pentru a executa restul de pedeapsă.

foto: news.ro

”Dispune executarea în România, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală, a pedepsei de 2.190 zile închisoare aplicată condamnatului Ismail Eldis pentru săvârşirea infracţiunilor de incendiere deliberată a clădirilor sau a mijloacelor de transport fără suspiciune de prezență umană, neacordarea de ajutor sau asistenţă unei persoane aflate în pericol grav şi participarea la o asociere constituită în scopul de a comite infracţiuni, fapte incriminate de legea română drept infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța de la data de 19 octombrie.

Amintim că Ismail Eldis împreună cu alți participanți s-au constituit într-o grupare infracțională organizată pe teritoriul Belgiei (localitatea Melle și alte locații), existând probe de participare directă a acestora la desfășurarea unei activități infracționale de distrugere prin incendiere a unui depozit al Companiei I&S din localitatea Melle 9090 (BE), împrejurare în care la o dată ulterioară (07.05.2018) la locul producerii incendiului au fost identificate rămășițele umane ale victimei G.E. (care ar fi fost tot membru al grupării).

Mai exact, la data de 27.04.2018, în jurul orei 03.00, a izbucnit un incendiu într-un depozit al unei companii din Belgia, în localitatea Melle, cu consecința distrugerii în totalitate a imobilului. Ulterior, în data de 7.05.2018, în locul izbucnirii incendiului a fost identificat un cadavru incinerat, în apropierea porții de intrare a depozitului. S-a stabilit că acest cadavru aparține unei persoane identificată cu datele G.E. Din cuprinsul anchetei desfășurate, a rezultat că victima a fost în viață în momentul incendiului și nu au fost găsite semne de violență pe corp (altele decât urmare incendiului). În urma investigațiilor efectuate asupra telefonului mobil găsit în imediata apropiere a corpului victimei s-a concluzionat că, în data de 27.04.2018, în jurul orei 1.01, s-au purtat convorbiri telefonice de la acest post telefonic și s-a localizat acest bun în zona graniței belgiene și apoi la locul incendiului. Au fost identificate și convorbiri telefonice purtate de la acest telefon mobil cu alte posturi telefonice, localizate ulterior la locul incendiului (respectiv posturi telefonice înregistrate și utilizate de către din numiții Geilan A. și Ismail Eldis. A rezultat că de la cele trei numere de telefoane mobile identificate, aparținând persoanelor susmenționate (victimă și susnumiți) s-au purtat convorbiri telefonice în data de 27.04.2018, în jurul orei 01.00, în zona graniței cu Olanda, cu deplasare spre locul incendiului, trecând prin Antwerp, pentru a ajunge în depozitul incendiat ulterior, unde au fost înregistrate și apeluri purtate între cele trei posturi telefonice în intervalul 2.00 – 4.00. S-a stabilit de asemenea că telefoanele mobile folosite de către numiții Ismail Eldis și Geilan A. i-au localizat pe aceștia către în jurul orei 4.45, în localitatea Antwerp - Belgia.

Concubina lui G.E. a declarat la audieri că victima (G.E.) i-a însoțit pe susnumiți cu puțin timp înainte de incendiul produs în data de 27.04.2018, în scopul achiziționării unui autoturism din Belgia.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte rai hadarii la cusca cu ei !
5
0
Vis, aici e liber in 6 luni maxim
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369