REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Înghiţiţi de ape: bărbatul şi copilul de 4 ani, dispăruţi la Cernavodă, sunt de negăsit

Înghiţiţi de ape: bărbatul şi copilul de 4 ani, dispăruţi la Cernavodă, sunt de negăsit

Replica API 30 aprilie 2013 | 00:00 77

Dunărea şi-a luat "tributul" de Florii; scafandrii au sistat căutările

Dunărea şi-a luat "tributul" de Florii; scafandrii au sistat căutările

Persoanele dispărute la Cernavodă, chiar de Florii, nu au putut fi găsite. Militarii, dar şi scafandrii din cadrul ISU Dobrogea au reluat căutările în dimineaţa de luni, 29 aprilie, însă totul s-a dovedit în zadar. Chiar dacă s-au depus eforturi uriaşe, adultul şi copilul de patru ani sunt de negăsit.

Luni, în jurul orelor 15.00, au fost sistate căutările celor două persoane, un adult şi un copil de 4 ani, dispărute la Cernavodă. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, căutările s-au derulat amănunţit, inclusiv la intrarea pe canal, cercetat fiind fiecare colţişor, în urma unor scenarii construite la faţa locului. Din păcate, totul a fost în zadar, cei doi sunt de negăsit. În cazul în care se vor ivi sesizări prin 112 cu privire la caz, cercetările se vor relua, mai spun reprezentanţii ISU Dobrogea. Menţionăm că acţiunile de căutare au fost reluate în cursul dimineţii, la faţa locului fiind scafandri, echipaje cu bărci, dar şi poliţişti. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a precizat în amănunt cum s-a produs accidentul, şi anume că la data de 28.04.2013, în jurul orei 20.55, poliţiştii Postului Transporturi Navale Cernavodă, din cadrul S.R.P.T. Constanţa, au fost sesizaţi telefonic prin 112, despre faptul că, pe fluviul Dunărea s-a răsturnat o barcă, în care se aflau o persoană adultă şi un minor. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii s-au deplasat la fata locului, respectiv la kilometrul 301, malul drept al fluviului Dunărea, amonte de podul Anghel Saligny, zona localităţii Cernavodă, judeţul Constanta, unde au identificat două persoane, care au relatat că, în jurul orei 20.40, S. V. Cătălin, de 31 de ani, din oraş Cernavodă, a plecat pe fluviul Dunărea la bordul unei bărci din fibră de sticlă cu motor, împreună cu minorul P. E. A., în vârstă de 4 ani, iar la un moment dat nu au mai fost văzuţi. Ulterior, un martor ocular a indicat poliţiştilor că la kilometrul 301+200 al fluviului Dunărea, a observat că barca pluteşte în derivă fără nici o persoană la bord, dar în urma căutarilor efectuate pe luciul apei şi cele două maluri ale fluviului Dunărea, rezultatul a fost negativ.

Cum arată persoanele dispărute

Menţionăm că bărbatul de 31 de ani, are 1,65 metri înălţime, este corpolent, faţa ovală, ochi căprui, păr şaten, tuns scurt, iar la momentul dispariţiei purta un pantalon tip treining de culoare bleumarin cu 3 dungi albe pe partea exterioară, tricou cu mânecă scurtă, de culoare neagră, şi pantofi tip sport de culoare neagră. Minorul are 104 cm înălţime, constitutie atletică, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, iar la momentul dispariţiei purta o bluză din bumbac cu mânecă lungă de culoare crem, cu mâneci verzi, având pe piept o pisică, chilot albastru cu alb, pantalon scurt în carouri până la genunchi, de culoare bleu cu alb, şosete albe cu dungi portocalii şi pantofi tip adidas de culoare gri cu talpa galbenă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614