REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ingredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Ingredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1003

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale preferate.

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar după ce vei citi despre concluziile celui mai recent studiu din domeniu, este posibil să începi să îți speli fructele și legumele mai bine. De ce? Pentru că fructele și legumele tale preferate sunt probabil "acoperite" de pesticide.

Dacă până acum doar spălai cu puțină apă un măr dulce, înainte de a-l servi că gustare, trebuie să știi că nu ți-ai făcut nicio favoare. Se pare că există o singură modalitate corectă de a spală și de a îndepărta pesticidele de pe fructele tale - și ai nevoie de un ingredient obișnuit, de uz casnic, pentru că "magia" să se întâmple, scrie doc.ro.

Potrivit unui studiu recent publicat în "Journal of Agricultural and Food Chemistry", folosirea bicarbonatului de sodiu este cea mai bună metodă de a scapă de acele substanțe chimice nedorite de pe fructele pe care le mănânci. Oamenii de știință, scrie rd.com, au aplicat trei metode diferite de spălare la un lot de mere Gala: înălbitor, bicarbonat de sodiu sau apă simplă de la robinet. Apoi cercetătorii au urmărit nivelurile pesticidelor pe parcursul procesului.

Iată ce au descoperit: merele care au fost lăsate la înmuiat într-o soluție făcută dintr-o concentrație de 1% bicarbonat de sodiu și multă apă, vreme de 8 minute, au avut în mod semnificativ mai puține pesticide pe suprafață lor, comparativ cu merele care au fost lăsate în celelalte două zone, în soluție de înălbitor sau în apă de la robinet. După 12 - 15 minute de înmuiere, aproape toate reziduurile de pesticide au dispărut de pe mere.

De ce funcționează bicarbonatul de sodiu, dintre toate variantele?

Se pare că bicarbonatul de sodiu (folosit în gastronomie, cât și pentru curățare sau că ingredient în pastă de dinți) este foarte bun la descompunerea a două tipuri de pesticide, în special: tiabendazolul și phosmetul. Dar această nu este, în mod deosebit, o abordare care se potrivește în toate cazurile, pentru că bicarbonatul de sodiu s-ar putea să nu aibă același efect asupra altor substanțe chimice.

În plus, bicarbonatul de sodiu nu poate ajunge la pesticidele care au pătruns în coajă fructelor, chiar dacă produsul a fost spălat. Cu alte cuvinte, "soluția nu este o garanție a unei gustări care nu conține deloc pesticide", scrie Popular Science. Cu toate acestea, nu strică să încerci să îți speli merele cu o soluție din bicarbonat de sodiu și apă.

Nu ai timp (sau nu ai răbdare) să îți lași fructele la înmuiat, că să scapi de pesticide? Oamenii de știință spun că stropirea fructelor cu un pic de bicarbonat de sodiu, în combinație cu spălarea normală este o alternativă bună. Iar dacă vrei să eviți produsele cu pesticide, poți opta pentru fructe sau legume ecologice (cele de proveniență organică).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920