REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ingrid Mocanu, achitată definitiv. Prima reacţie: „Mai mult ca sigur a fost un dosar politic, iar curajul judecătorilor e cu atât mai mare“

Ingrid Mocanu, achitată definitiv. Prima reacţie: „Mai mult ca sigur a fost un dosar politic, iar curajul judecătorilor e cu atât mai mare“

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:00 250

Ingrid Mocanu

Sursa foto: dcnews.ro

Avocata Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANPR şi fost director în cadrul Ministerului Justiţiei, a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar privind retrocedările. În acelaşi dosar au fost achitaţi Horia Georgescu şi fostul deputat Marko Attila-Gabor, iar fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare.

"Vreau să mulțumesc judecătorilor care și-au făcut datoria, care au avut curajul și verticalitatea să își facă meseria așa cum trebuie să și-o facă un judecător, dincolo de presiuni. În România, ca judecător, a devenit foarte periculos să îți faci meseria în mod corect pentru că este oricând posibil să te trezești cu invenții.

Aș vrea să mulțumesc tuturor celor din presă, care mi-au dat șansa să am și eu un punct de vedere. Vreau să spun că toți cei care au greșit ar trebui să răspundă și că într-un stat de drept cei care încalcă legea trebuie să răspundă.

Mai mult ca sigur a fost un dosar politic, iar curajul judecătorilor e cu atât mai mare. De aceea, eu cred că judecătorilor care sunt corecți ar trebui să li se ridice statui.

Vă mulțumesc dumneavoastră, domnului Gâdea care a avut încredere. Avea resentimente față de Horia Georgescu și cu toate acestea m-a chemat în platoul dumnealui și mi-a dat o platformă să îmi expun punctul de vedere. Mi se pare că presa e la fel de importantă ca judecătorii într-un stat de drept", a declarat Ingrid Mocanu, la Antena 3.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Anchetatorii susţin că, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproape 90 de milioane de euro.

"Inculpaţii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin şi Nicolescu Theodor Cătălin au fost, în perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În acea calitate, cei opt inculpaţi au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase", susţinea DNA la momentul trimiterii în judecată.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
singura solutie punem mana pe arme si ne facem singuri dreptate caci cu tradatorii astia nu este de glumit
3
0
stoarfa asta si cu Georgescu au furat in cativa ani cat bugetul Moldovei! Unde este grosul banilor? "Cotizatii" ptr psd!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369