REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Îngrijirea tenului în sezonul cald

Îngrijirea tenului în sezonul cald

Replica API 16 iulie 2020 | 18:17 917

Vremea caldă vine cu o mulțime de provocări în ceea ce privește îngrijirea pielii. Temperaturile ridicate, umiditatea, transpirația excesivă și expunerea la razele ultraviolete dăunătoare impun schimbarea rutinei de îngrijire, pentru a combate eventualele probleme cu care se poate confrunta pielea acum, scrie doc.ro.

În sezonul cald crește activitatea glandelor sebacee. Acest lucru face ca pielea grasă să pară mai uleioasă, iar pielea uscată să se simtă aspră la atingere. Iar dacă sărim peste protecția solară, atât de necesară pentru o piele fără arsuri solare, arsuri care provoacă daune ireparabile asupra pielii noastre. Ce poți face, așadar, pentru un ten sănătos și frumos vara?

Aspectul pielii poartă amprenta stilului de viață, de aceea este vital să faci câteva schimbări în alimentație. O dietă bogată în grăsimi saturate și săracă în nutrienți de calitate și antioxidanți nu face decât să accentueze aspectul de ten nesănătos. Pentru că din alimentație nu ne putem lua necesarul de nutrienți de calitate, este bine să ai în vedere ale suplimente nutritive cu beneficii pentru piele.

Pachetul Long Lasting Beauty Formula asigură necesarul zilnic de nutrienți, prin alăturarea a trei produse: O’HISA, B-HADA III și UBIQOR. Acestea se completează perfect: O’HISA ajută la menținerea elasticității pielii și reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii, B-HADA III conține un mix remarcabil de acizi grași Omega 3, 6, 7 și 9, cu beneficii extraordinare pentru frumusețe, care se reflectă pe piele, iar UBIQOR este o sursă concentrată de coenzima Q10 în formă activă, ubiquinol, un antioxidant puternic, care protejează împotriva semnelor îmbătrânirii.

Pe lângă o alimentație sănătoasă, și produsele aplicate pe față au un rol important în menținerea unui ten frumos și sănătos. Pentru curățarea pielii, ai nevoie de produse solubile în apă, precum demachiantele sau soluțiile micelare, care să curețe blând tenul și care să nu conțină iritanți, adică alcool, parfum. Dacă este posibil, spală-te pe față de mai multe ori pe zi, pentru a vă păstra pielea curată și reîmprospătată.

După ce ai curățat foarte bine tenul, folosește un toner care ajută la închiderea porilor. Acest lucru este esențial vara pentru a preveni acumularea de sebum în porii deschiși. Zona T a feței, adică frunte, nas, bărbie, are cea mai mare concentrație de glande sebacee și va avea tendința de a străluci mai mult în lunile de vară.

Investește într-un ser cu vitamina C. Vitamina C este excelentă pe tot parcursul anului, dar este mult mai importantă în sezonul cald. Motivul? Ajută la prevenirea hiperpigmentării, la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și stimulează producerea colagenului. Aplică trei-patru picături pe pielea curată, înainte de hidratarea tenului.

Hidratează zilnic tenul. Acum este momentul să renunți la acele creme onctuoase, bogate în ingrediente grase, precum untul de shea. În sezonul cald, pentru a preveni deshidratarea tenului, trebuie să-ți îngrijești pielea cu un produs cu o textură lejeră. Dacă îți dorești o hidratare în profunzime, alege Onde Hydro-Active Crème. Bazată pe conceptul de biotehnologie marină, Onde Hydro-Active Crème are în compoziție Antarcticine, un ingredient care reduce pierderile de apă epidermice și este recomandată persoanelor de peste 20 de ani, indiferent de tipul de ten.

Protecția solară ar trebui să-ți fie cea mai bună prietenă în sezonul cald. Alege un produs care are un spectru larg (între 30-50 SPF). Reaplică-l la fiecare trei ore dacă petreci toată ziua la soare, și nu uita ca, pe lângă mâini și picioare, să întinzi o cantitate generoasă de produs și pe gât, umeri, urechii.

Îndepărtarea celulelor moarte este vitală pentru o piele strălucitoare și netedă. Folosește un produs cu particule abrazive fine și nu exfolia tenul excesiv, deoarece riști să te confrunți cu erupții cutanate. Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să opteze pentru exfolianți blânzi, iar cele cu tenul gras trebuie să evite produsele care au alcool dentat, uleiuri esențiale, parfum și mentă.

Oferă ochilor tăi îngrijirea desăvârșită pe care o merită. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai delicată în comparație cu restul feței. Folosește un produs care are ingrediente active ce diminuează apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi. În cazul femeilor care au peste 40 de ani și care își doresc o corectare integrală a zonei ochilor: riduri, pleoape, cearcăne, crema pentru conturul ochilor ar trebui să aibă în compoziție: ramnoză, zahăr vegetal 100% natural, calmant și cu efecte anti-îmbătrânire, cafeină, aceasta acționează ca un anticearcăn, și escina (extract de Castan de India), care decongestionează și calmează pielea, prevenind apariția pungilor de sub ochi.

Redu timpul petrecut în cadă. Între antrenamentele de zi cu zi, zilele petrecute la plajă și transpirația excesivă, mulți dintre noi facem duș mai mult de o dată pe zi în timpul verii. Totuși, specialiștii recomandă dușurilor scurte, de patru până la cinci minute. Băile frecvente, lungi, cu apă care este prea caldă, pot duce la uscarea excesivă a pielii, ceea ce duce la inflamații și chiar la eczeme în sezonul cald.

Asigură-te că produsele de machiaj pe care le folosești nu sunt comedogene. Citește cu atenție etichetele produsele de machiaj pe care le folosești și păstrează-le doar pe cele care nu sunt comedogene, adică sunt produse formulate fără ingrediente care blochează porii. În special vara, specialiștii recomandă produse de machiaj care să nu încarce foarte tare tenul și care să nu blocheze porii, precum un primer fără ulei sau un fond de ten cu textura lejeră.

Nu uita să bei multă apă. Hidratarea este întotdeauna importantă pentru pielea noastră, dar cu atât mai mult vara. Consumă cel puțin opt pahare de apă pe zi. Hidratarea poate ajuta și la accelerarea vindecării pielii cu arsuri solare, de exemplu.

Îndepărtează machiajul înainte de culcare, indiferent că te-ai machiat sau nu. După curățarea bine a tenului, întinde un toner, pentru reechilibrarea pH-ului pielii și apoi aplică crema de noapte.

Deși te speli pe față dimineața și seara, vara, tenul are tendința să se îngrașe. Pentru a preveni acest lucru, utilizează un produs de matifiere cu silicon care absoarbe excesul de ulei de pe față. Poți chiar să-l aplici înainte de a întinde pe ten crema de față, protecția solară și machiajul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102