REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

ÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:00 491

Direcția de Asistență Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din localitate. Tipul de servicii acordat, programul zilnic de îngrijire și contribuția se stabilesc în urma evaluării socio-medicale, realizată de reprezentanții instituției împreună cu medicul de familie.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Năvodari, din cadrul Primăriei Năvodari au anunțat că oferă, prin Unitatea de îngrijiri la domiciliu, asistența necesară persoanelor vârstnice din localitate.

„Din experiența acumulată de instituție, se constată faptul că urmare a lipsei timpului, a resurselor necesare sau a problemelor vieții de zi cu zi, familiile care au în îngrijire persoane în vârstă dependente nu reușesc să le acorde sprijinul zilnic de care aceștia au nevoie. O altă categorie de persoane care necesită o atenție și mai mare este cea a vârstnicilor dependenți fără familie sau care nu se află în întreținerea unor persoane obligate la aceasta. Acești vârstnici sunt expuși riscului de marginalizare socială, iar dacă nu se intervine la momentul potrivit, situația lor se poate agrava, având ca ultimă soluție internarea într-un centru rezidențial de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice.

În acest sens, serviciul social Unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției Asistență Socială vine în sprijinul persoanelor în vârstă dependente prin acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu, care constau în ajutor pentru efectuarea unora din următoarele activități: asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, acompaniere și socializare.

Serviciile de îngrijire la domiciliu se acordă prin personal calificat în domeniu, iar persoanele vârstnice dependente pot beneficia de aceste servicii fie gratuit, fie cu plata unei contribuții, în funcție de venituri. Tipul de servicii acordat, programul zilnic de îngrijire și contribuția se stabilesc în urma evaluării socio-medicale, realizată de reprezentanții instituției împreună cu medicul de familie.

Aceste servicii de îngrijire răspund nevoilor reale ale fiecărei persoane în parte și se realizează cu cheltuieli reduse comparativ cu cele necesare instituționalizării, persoana vârstnică rămânând în continuare în mediul său familial”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

Persoanele interesate de aceste servicii de îngrijire se pot adresa Direcției Asistență Socială, str. Sănătății, nr. 2, persoană de contact: Milcoveanu Ovidiu, telefon 0241/760822, e-mail: asistentasocialanavodari@yahoo.com.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domnule primar,felicitari!...Macar dumneavoastra sa faceti un asemenea gest ca cei lan-ti dorm pe ei.
1
0
Felicitari Domnul Primar , avem incredere in dumneavoastra ca schimbati imaginea orasului cu spatiu verde aerisit pe langa blocuri.
1
0
Foarte frumos, bravo dom'le primar.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920