REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Inițiativa consilierilor locali PMP. Marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni: interzisă folosirea telefoanelor!

Inițiativa consilierilor locali PMP. Marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni: interzisă folosirea telefoanelor!

Replica API 22 noiembrie 2019 | 00:09 341

După propunerea înregistrată la începutul anului la Primăria Municipiului Constanța (nr. 3866/09.01.2019), privind suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED, propunere ce a fost deja parțial implementată, o nouă inițiativă a consilierilor locali ai Mișcării Populare Constanța a fost pusă în practică, constând în plasarea unor marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni, prin care să se indice interdicția utilizării telefoanelor sau altor dispozitive electronice mobile în timpul traversării.

”Prima trecere semnalizată în acest mod a fost realizată pe strada Traian din Municipiul Constanța, în dreptul Liceului Teoretic „Traian”. Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează dispozitive electronice în timpul traversării, dispozitive ce afectează substanțial atât atenția vizuală, cât și acustică, considerăm că astfel de marcaje sunt necesare în apropierea tuturor trecerilor de pietoni din Constanța.

Precizăm că astfel de marcaje au fost implementate în multe orașe din Statele Unite ale Americii și din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime produse din neatenția pietonilor care se angajează în traversare pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căști”, a transmis PMP, prin intermediul unui comunicat de presă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aia care v-au dat carnet.Cand pietonoul a pus piciorul pe trecere,opresti.In tara asta de cacat,unde nu exista educatie rutiera si unde toti taranii trec cu masina prin spatele tau cand ai ajuns la jumatatea drumului,ar tb sa le puneti stalpisori care se ridica cu senzori,cand simt pieteni care stau la trecere.In orice alta tara,se opresc masinile.In tara tiganiei si a oamenilor pusi pe furat,toti se grabesc,toti nu au rabdare,te injura,claxoneaza.Puneti camere pe strazi,faceti poze cand vb.la telefon,cand trec pe rosu,cand nu au rabdare sa treaca pietonul si trimiteti acasa,nu-i nev de politi
0
1
Vai de mine! Si pietonii au indatoriri in trafic? Credeam ca ei trebuie sa se simta ca in propriile sifragerii si sa traverseze cum si cand ii taie capul!
4
1
Desi este lege data, vad o gramada de pizde care folosesc telefonul in timp ce conduc. Pentru pietoni ar trebui tot asa o lege prin care sa-i amendeze..ceva. Numai asa se pot educa taranusii astia veniti de prin satele limitrofe Constantei care au dat de gustul Mc-ului si KFC-ului. A scos psd-ul taxa auto si taranusii sunt motorizati acum. Constanta este plina de fumigene si xenoane after market. Nu mai zic de corner lights...este la moda acum. Numai junghiuri modificate pe strazi. Sictir!
8
0
O initiativa foarte buna. Stam cu masinile oprite si ne uitam la toti trogloditii care trec alene pe trecere, vorbind la telefoane.
9
1
Mai putin de 1 an si scapam de Fagadau libidinosu !!!! DNA SA VINA SA VA IA !
5
1
Stiam eu ca prietenul meu Palas e destept. Atat de destept ca miroase a branza ranceda. Off, iar m-am luat de machedonul meu preferat. Offf
4
0
Sa se faca lege si pentru pietoni si pentru animalele care conduc masini si butoneaza telefonul in acelasi timp. Te prinde politia, la puscarie! Asa idei crete celor de la PMP le vin des fara sa inteleaga ca Montclair, California, SUA nu este acelasi cu Constanta, Romania.
10
1
Poate pun un mesaj si pentru babele care stau la taclale fix in capul zebrei si opresti aiurea pentru ele...
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367