REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Înmormântarea bărbatului omorât cu o coasă, păzită de jandarmi!

Înmormântarea bărbatului omorât cu o coasă, păzită de jandarmi!

Replica API 25 iulie 2012 | 00:00 110

Criminalul de la Medgidia a fost arestat

Criminalul de la Medgidia a fost arestat

Bărbatul care şi-a omorât un consătean cu coasa, pe 23 iulie, din cauza unor baloţi de paie, a fost arestat ieri pentru 29 de zile, de către Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. "În dimineaţa zilei de 24 iunie 2012, orele 04:00, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a inculpatului Sali Salim, de 57 de ani, din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 23 iulie 2012, în jurul orelor 18:00, în cursul unui conflict spontan, când s-au certat care să ia primul baloturile de lucernă de pe un teren agricol de la marginea municipiului Medgidia (cu acordul proprietarului terenului, care curăţa astfel sola pentru lucrări viitoare), inculpatul Sali Salim i-a aplicat victimei D.R., în vârstă de 44 de ani, o lovitură cu vârful metalic ascuţit al unei coase în zona toracică posterioară stângă şi i-a provocat o hemoragie puternică, care a condus în scurt timp la moarte, survenită în spital, prin anemie acută gravă, consecutivă plăgii înţepate-tăiate toracice stângi, penetrante şi transfixiante pulmonar. În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa. Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor, în formă simplă este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar în formă calificată este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Precizăm că până la soluţionarea definitivă a cauzei penale, orice învinuit sau inculpat beneficiază de prezumţia constituţională de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului.

De precizat că bărbatul care a decedat pe masa de operaţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenă Constanţa, după ce a fost înjunghiat de un vecin cu o coasă, a fost înmormântat, marţi, la Medgidia. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, jandarmii au asigurat paza la înmormântare. Reamintim faptul că luni seara un echipaj de jandarmi din Constanţa s-a deplasat la Medgidia, pentru a preveni continuarea unui conflict izbucnit între ţigani turci. Prin 112, poliţiştii şi jandarmii au fost anunţaţi că mai mulţi ţigani s-au luat la ceartă, rezultând rănirea unui individ. Bărbatul înjunghiat a ajuns la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru acesta. La aflarea veştii că bărbatul a murit, familia acestuia a făcut scandal în Spitalul Judeţean şi a spart un geam. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază şi a poliţiştilor Secţiei 3, care au demarat deja o anchetă în acest caz. Agresorul bărbatului decedat are 56 de ani şi a fost reţinut sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte.

Cristian ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218