REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Înotul în piscină în vreme de coronavirus, sigur dacă apa e tratată cu clor

Înotul în piscină în vreme de coronavirus, sigur dacă apa e tratată cu clor

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 1006

Piscinele publice, cât şi cele de acasă trebuie să aibă apa tratată cu clor: 0,5mg/l. Cei care au piscină acasă se pot considera mai în siguranță, dar trebuie să știe că apa trebuie tratată la fel. Virusul poate fi găsit pe marginea piscinei de la spa, pe culoare, la vestiare, dar nu în apa tratată, anunță Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Mersul la piscină nu reprezintă un pericol dacă oamenii păstrează distanţa, poartă mască în incinta complexului de piscine şi se dezinfectează frecvent.

Administraţia spa-ului este nevoită să respecte măsurile de rigoare, ca vizitatorii să se poată relaxa fără a avea stresul că ar putea să ia virusul SARS-CoV-2 din apă.

Răzvan Olaru, inginer în tratarea apei, explică faptul că virusul nu supraviețuiește în apă, dacă aceasta este tratată corespunzător.

„Virusul nu supravieţuieşte în apă, dacă apa piscinei este tratată şi filtrată corespunzator. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare impune un anumit nivel de clor în apă, 0,5 mg/l minim care este suficient pentru a distruge virusul Covid-19. Există riscul ca mulţi administratori de piscine sau persoane private să supra clorineze apa din piscină ceea ce nu recomandăm pentru că putem crea alte probleme cum ar fi iritaţii ale ochilor, ale pielii. Riscul este la spaţiile comune, cum ar fi la vestiare, la recepţie, pe holuri, acolo trebuie avut grijă şi distanţarea socială să se menţină, purtarea măştii, spalatul pe mâini“, a declarat Olaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine in apa de mare acolo ppisatii si scuipatii nu au efect zic unii. Dar trece vara si se confirma ca violentul si criminalul virus nu apare asa tare in apa de mare.
0
0
si daca se pisa sau se basesc toti nespalatii acolo cu ce tratati apa ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614