REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Însărcinată în lunile de vară. Ponturi pentru femeile gravide

Însărcinată în lunile de vară. Ponturi pentru femeile gravide

Replica API 11 iunie 2020 | 00:00 896

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă a vieții pentru cele mai multe dintre femei. Însă, ea vine de cele mai multe ori cu sacrificii. Mai ales în perioada verii, când căldura devine insuportabilă. Astfel, am pregătit mici sfaturi pentru ține, care să te ajute în această perioadă, scrie doc.ro.

În timpul sarcinii, în corp au loc mai multe schimbări. Una dintre ele este faptul că progesteronul provoacă o creștere a temperaturii corpului și favorizează apariția transpirației. Toate acestea contribuie la apariția deshidratării.

Setea este primul simptom al deshidratării. Așadar, trebuie să ne hidratăm din timp, pentru a evita apariția ei, mai ales că deshidratarea provoacă amețeli, dureri de cap, cârcei și chiar și contracții în ultimul trimestru al sarcinii.

Printre avantajele hidratării corecte se numără bună funcționare a tranzitului intestinal și diminuarea șanselor de apariție a cistitei. Pentru a evita pe cât posibil deshidratarea și pentru ameliorarea bufeurilor, încearcă să respecți următorii pași:

Consumă cât mai multe lichide

Bea cât mai multă apă, însă fără a face abuz. Între doi și trei litri pe zi este suficient. Sunt recomandate și sucurile naturale, ceaiurile și infuziile. Alcoolul este interzis, pentru că poate face rău fătului și deshidratează.

Dietă

Și alimentele conțin apă, iar în timpul verii și dietă trebuie adaptată sezonului. Consumă mai multe fructe și legume proaspete, cum ar fi pepenele, un fruct cu un conținut ridicat de apă. Apoi, alege supe și supe-creme reci, care sunt răcoritoare și ajută și la hidratare.

Iată cele mai bune alimente de vara pe care orice gravidă ar trebui să le mănânce:

• microplantele (sunt gustoase și hrănitoare, conțin vitamina C și E);

• pepenele roșu - este perfect pentru sezonul cald și extrem de hidratant, mai ales că îți potolește setea; este ideal pe post de gustare, mai ales când îți este cald;

• fructe de pădure - sunt de sexon și sunt perfecte pentru a le include într-un smoothie, într-un bol cu cereale integrale ori într-un bol mic cu iaurt; ai de unde alege: căpșune, zmeură, afine și mure - toate sunt bogate în antioxidanți și fibre, care te ajută să combați constipația în sarcina;

• castravetele - este bogat în apă și îi oferă organismului un efect răcoritor, mai ales dacă aplici două felii pe ochi, pentru a combate zonele umflate din jurul ochilor;

• roșiile - sunt o legumă populară a lunilor de vara, sunt gustoase și hrănitoare; le poți pregăți sub formă de supă, le poți include în salate sau le poți mânca simple, cu foarte puțînă sare și puțîn piper.

Aerisește cât mai des locuința

Temperatura din casă ar trebui să fie una plăcută. Deschide frecvent geamurile și nu abuza de aerul condiționat, ci mai degrabă folosește un evantai atunci când îți este cald. Este recomandat că aerisirea casei să se facă la primele ore ale dimineții și seară, înainte de culcare.

Îmbrăcămintea

Și îmbrăcămintea joacă un rol important în timpul sarcinii. Alege materiale naturale, culori deschise și poartă tot timpul șapcă sau o pălărie.

Dușuri răcoritoare

Dușul este o bună metodă de a ne răcori. Apă trebuie să fie potrivită, nici foarte caldă, nici foarte rece.

Stai la umbră

Evită, pe cât posibil, razele soarelui și alege mai degrabă locuri umbroase, răcoroase. Dacă mergi la mare, ia și o umbrela mare, sub care să te adăpostești.

Alte ponturi de care femeile gravide pot ține cont vara

• Evită să stai în lumina directă a soarelui, în miezul-zilei ori la orele după-amiezei, deoarece specialiștii spun că femeile însărcinate sunt mai predispuse la arsuri solare, în comparație cu femeile care nu sunt gravide.

• Bea un pahar cu apă sau un alt lichid care să restabilească echilibrul electrolitic al organismului, pentru fiecare ora pe care o petreci afară, în zilele caniculare.

• Evită activitățile solicitante în aer liber, mai ales în orele din zi când temperaturile sunt extrem de ridicate.

• Folosește un produs cu SPF, adică cu factor de protecție solară. Dacă ai pielea albă, folosește o crema ori loțiune cu SPF 30 sau SPF 45. Producția sporită de melanină din timpul sarcinii poate duce la pete pe piele, așa că este bine să limitezi timpul petrecut în soare și să nu ieși din casă fără să aplici o loțiune cu SPF.

• Intră în casă ori stai la răcoare la primele semne de slăbiciune, oboseală, amețeală, vertij sau sete accentuată. Stai întinsă pe bat sau pe un șezlong și bea apă rece sau un lichid pentru restabilirea echilibrului electrolitic. Dacă nu te simți mai bine în scurt timp, sună-ți medicul ginecolog.

Ce faci dacă ai picioarele și gleznele umflate?

Pentru a reduce edemul (umflarea picioarelor și a gleznelor) din sarcina, este important să ții cont de câteva reguli. Astfel, pentru a reduce umflarea țesuturilor (retenția de apă), este important să faci un mic efort și să îți ții picioarele ridicate ori de câte ori poți, când ești acasă și stai întinsă în pat sau pe canapea, ori când ești la birou. Sunt utile și exercițiile simple pentru glezne și laba piciorului. Încearcă, totodată, să nu mai mănânci sărat, pentru că vei reține și mai multe lichide în țesuturi.

Dacă edemul de la nivelul picioarelor și gleznelor persistă, este bine să ai gustări sau mese sănătoase care să conțină năsturel (măcriș de baltă), țelină, fructe citrice sau pătrunjel, pentru că acestea acționează că niște diuretice naturale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614