REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Înşelăciuni pe bandă rulantă: un individ a băgat spaima în constănţeni!

Înşelăciuni pe bandă rulantă: un individ a băgat spaima în constănţeni!

Replica API 25 martie 2015 | 15:20 1011

Condamnat cu suspendare şi achitat pentru înşelăciune

Condamnat cu suspendare şi achitat pentru înşelăciune

Nicolae Munteanu a ajuns în atenția oamenilor legii în urmă cu mai mulți ani, însă reclamaţiile au tot continuat să apară. Spre exemplu, în anul 2012, o femeie depunea o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, menţionând că a fost înşelată cu 40.000 de euro. Însă, în mai 2014, individul nu fusese prins, oamenii cerând ajutor pe Facebook. Ulterior, în martie anul curent, acelaşi Munteanu a fost achitat într-un alt dosar de înşelăciune, dar decizia nu este definitivă.

Nicolae Munteanu nu s-a lăsat şi ar fi continuat seria infracţiunilor. Astfel, pe 5 aprilie 2012, o femeie, Viorica D., depunea o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, în care specifica faptul că a fost înşelată, împreună cu fiul ei, cu 40.000 de euro. Mai exact, aceasta susţinea că fiul ei a primit o ofertă de la o cunoştinţă pe nume Dănuţ Criste, din Pecineaga. „A revenit cu o altă varianta spunându-ne că un văr de-al său este administratorul unei societăţi ce se ocupă de construire drumuri în situ, ecologică, antipraf, performanţă şi unică în România, că au înaintat proiectele la Guvern iar pentru câştigarea licitaţiilor trebuie să facă dovadă că societatea deţine utilajele necesare şi materia primă – enzima – utilizată la construirea acestor drumuri iar ei nu au banii necesari pentru achiziţionarea acestora iar pretinsul văr al său posedă franciză iar el şi fiul meu să între asociaţi în această firmă. La această propunere, noi am solicitat încheierea unui contract notarial care să ateste că am alimentat firma cu 40.000 euro. Menţionăm că această firmă ţepară are sediul în prezent în Constanţa, pe I.C. Brătianu., administrator fiind Munteanu Nicolae, născut în Pecineaga. Că e o activitate care va merge foarte bine, că sunt unici pe piaţă cu această tehnologie am consimţit să alimentăm societatea cu suma de 20.000 EURO + 86.000 roni, bani pe care i-am scos de la Banca Românească”, a scris femeia în plângere. Însă, acel contract notarial nu s-a mai încheiat pe motiv că, după cum ar fi spus Dănuţ Criste, acest lucru ar fi presupus modificarea cotei de participare a celorlalţi asociati iar aceştia nu au fost de acord. Banii i-ar fi primit Munteanu, în prezenţa lui Criste, cu promisiunea că în maxim o lună de zile va fi eliberat şi certificatul de inregistrare. Acest lucru s-a petrecut mult mai târziu, când fiul victimei a primit o copie a respectivului certificat, însă nu a fost niciodată convocat în şedinţe sau să i se comunice ce s-a întâmplat cu banii. Ulterior, un asociat al firmei le-a spus că Munteanu Nicolae a înfiinţat o altă firmă şi că a virat acolo toate contractele.

Criste a plecat în Germania unde intenţiona să rămână definitiv

Speriaţi, Vorica D. şi fiul ei l-ar fi tot sunat pe Dănuţ Criste, însă soţia acestuia le-ar fi comunicat, în iunie 2011, că a plecat în Germania unde va rămâne definitiv. „Într-una din convorbirile telefonice cu acest ipocrit Criste Dănuţ, mi-am pierdut puţin cumpătul şi i-am vorbit pe un ton mai ridicat iar el m-a atenţionat să nu cumva să facem imprudenţa şi să ridicăm tonul în faţă lui Munteanu Nicolae, căci acesta a avut o agenţie imobiliară şi a tras câteva ţepe dar că nimeni n- a îndrăznit să-i facă ceva deoarece le era frică de el, ne-a spus că a crescut la Casa de copii, n-are mamă, n-are tată, că e un tip foarte dur, că bate foarte rău şi că a făcut şi puşcărie”, a mai scris femeia în plângere. În plus, victimele erau sigure la acea dată că la mijloc era vorba de o adevărată reţea infracţională. Însă, anii au trecut, iar în mai 2014, Nicolae Munteanu era căutat, existând suspiciuni că s-ar afla la Galaţi. Între timp, alte plângeri ajungeau pe masa procurorilor. Un nou dosar a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa în octombrie 2012, Nicolae Munteanu fiind acuzat de înşelăciune alături de Carmen Mihaela Chiriac, Florica Avram şi Dodu Stamate. Pe 23 martie anul curent, magistraţii au venit cu condamnarea, dar Munteanu a fost achitat atât pentru înşelăciune cât şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe motiv că infracţiunile nu există. Singurul care a primit o pedeapsă în regim de detenţie este Dodu, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367