REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Inspecţia Judiciară a dat-o pe mâna CSM pe pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară a dat-o pe mâna CSM pe pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru abateri disciplinare

Replica API 12 aprilie 2018 | 00:36 372

Inspecţia Judiciară a înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM acţiunea îndreptată împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, conform unui comunicat al IJ.

Comunicatul Inspecţiei Judiciare:

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA") pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute:

- de art. 99 lit. g) din Legea nr. 303/2004, respectiv „nerespectarea dispozițiilor procurorului ierarhic superior date în scris și în conformitate cu legea" constând în aceea că a încălcat cu știință dispozițiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care se referă la competența de a dispune și a efectua controlul tematic: „controlul pentru situații deosebite și controlul tematic se dispun de către conducătorii unităților de parchet și se realizează de către aceștia în mod direct sau prin procurori anume desemnați", prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale.

- de art. 99 lit. m) teza a II a din Legea nr. 303/2004, respectiv „nerespectarea în mod nejustificat (...) a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente" constând în aceea că, pentru efectuarea aceluiași control tematic, a încălcat cu știință dispozițiile art. 65 alin.(3) din Legea nr. 304/2004, republicată și modificată, transpuse în dispozițiile art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară al Direcției Naționale Anticorupție, care se refera la atribuțiile procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție şi prevede că acesta : „exercită controlul asupra activității procurorilor și a întregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnați;", prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate.

Prin încălcarea regulamentului şi desemnarea, în calitate de membru al echipei de control, a unui magistrat aflat într-o stare obiectivă şi vădită de incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalităţii, imparţialităţii şi regulilor fundamentale (prevăzute de articolele 1 alin. 5, 16 alin. 1 şi 2, 20, 21 alin. 3, 132 alin. 1 din Constituţia României, art.5 din Legea nr.303/2004 rap.la art. 58 alin.(3) din Legea nr.303/2004 și art.65 alin.(3) din Legea nr.304/2004), precum şi prestigiului şi credibilităţii actului de justiţie în înfăptuirea căruia a fost implicată Direcţia Naţională Anticorupţie.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză", potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O femeie desteapta si corecta, care sperie hotii, mincinosii si penalii. I-a speriat rau de tot pe politicienii corupti. Da, este INCOMODA pentru multi, se doreste a fii indepartata si coruptia sa INFLOREASCA,.... din pacate.
1
0
nu va mai obositi, de guvernat nu guvernati, de rusi nu veti reusi sa ne lipiti, penalul draknea va sfarsi in puscarie, cu iubita sau amanta mai mica decat fiica- dar nu va pleca singur ci insotit de intreaga haita de hoti
1
0
Ai dreptate ft desteapta si pregatita cu media de licenta 6,40 si doctoratul copy paste.In facultatile unde un student absolva cu aceasta medie se numesc mediocrii adica studenti trecuti de mila ca au pierdut timpul prin facultate.Asa sunt sportivii in Romania se trezesc cu diploma.Iar promovarea a fost facuta pe relatiile tatalui si pe pasarica.
3
3
Sa i sugi coada iepii....
2
1
Este o femeie foarte desteapta, foarte serioasa si foarte bine pregatita profesional. Da, a speriat politicienii hoti si mincinosi. Este incomoda pentru Dragnea, Tariceanu,...etc. Le este frica, vor sa o indeparteze, ii asteapta catusele. Ne-ar trebui mai multi ca ea in aceasta tara plina de hoti, mincinosi si penali, care se apara intre ei prin cai necinstite: isi modifica legi in favoarea lor, a hotilor !!?? Incredibil, ce se intampla !?
3
2
Io suge psd, alde si udmr.
5
2
pana la Kovesi, nu prea s-au vazut politicieni arestati. De aceea sunt atat de disperati sa o dea jos. Ne- ar trebui mai multi ca ea in tara asta.
7
3
Nu mai faceti spume degeaba,sunt prea sustinuta deS.U.A si nu aveti nicio sansa sa ma dati la oparte.Eu sunt statul in aceasta tara ...sclavilor
8
2
Daca se vrea sa se faca lumina in justitie,ar trebui eradicata toata cloaca dela conducere,incepand cu ,procurorul general,sefa dna,cu toti slujitorii ,asa zisi procurori,ce au participat la acele actiuni si metode de inchizitie,sa devina si ei profesionisti pe masura salariilor primite si nu pentru puteri nelimitate.
7
10
Da rapandula asta nu stiu cand vom scapa ca se tine de scaun ca un scai, o iapa nesimtita.
10
10

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369