REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Inspecția Muncii verifică accidentul de muncă de la Urgența Spitalului Județean

Inspecția Muncii verifică accidentul de muncă de la Urgența Spitalului Județean

Replica API 22 februarie 2020 | 00:00 326

Cazul asistentei din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța, căreia i s-a făcut rău chiar în secția UPU, din cauza stresului și a oboselii, a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă. Accidentul este in curs de cercetare de către o comisie numită de către unitatea spitalicească. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza. Iar, în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare si/sau completarea dosarului, după caz.

Reamintim că joi, 20 februarie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” a avut loc un accident de muncă. În timpul serviciului, o asistentă medicală din UPU în vârstă de 42 ani a făcut un atac vascular cerebral, fiind transportată de urgență la Spitalul Universitar din București. Oboseala, stresul și valurile de reclamații de la SCJU din ultimul timp și-au reflectat efectele pe aceasta. Femeia a fost transferată la Spitalul Universitar din București fiind conștientă, însă cu un deficit motor și de vorbire. De menționat este faptul că femeia muncește în cadrul Spitalului Județean Constanța de la începutul anului 2017, atunci când a dat concurs pentru ocuparea mai multor posturi temporar vacante de asistenți medicali și îngrijitoare.

Cadrele medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” sunt deseori amenințate de către pacienții nemulțumiți de timpul de așteptare în Urgențe. Un astfel de caz s-a petrecut chiar la sfârșitul lunii ianuarie, când un constănțean a amenințat medicii din Secția de Urgență cu un pistol. Într-o conferință de presă, din luna ianuarie a acestui an, reprezentanții spitalului transmiteau faptul că foarte frecvent se întâmplă ca medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța să muncească sub tensiune, fiind amenințați de pacienții care ajung în UPU sau de familiile care îi însoțesc. Medicii recunosc faptul că volumul de muncă este foarte mare și îi roagă pe cei care nu au urgențe majore să meargă la medicii de familie. „S-a întâmplat de multe ori să fim agresați verbal, au fost și cazuri în care am fost agresați fizic, ne-au fost sparte chiar și geamurile. Recunosc, avem un volum foarte mare de muncă, avem foarte multe urgențe, foarte multe solicitări și ne străduim pe cât posibil să rezolvăm toate cazurile, dar timpii de așteptare nu țin numai de noi. Acest fapt ține și de venirea analizelor și de rezultatul investigațiilor radiologice sau tomografice dar oamenii reacționează la timp foarte scurt cum a fost și cazul de astăzi. Solicit un mare ajutor din partea populației, din partea noastră, a celor care lucrează în UPU, cazurile minore să meargă către medicii de familie, să folosească policlinici și urgența să fie numai pentru urgență” transmitea dr. Sanda Mihai, medic în secția de Primiri Urgențe.

Diana BERECHET

Vitește și: Cadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un microscop profesional bun, costa cca 5000 eu, asta daca-l cumperi"pe bune"si nu prin firmele de partid sau ale..fratiorilor din loja.I-a uitati-va prin consiliul de adm, sa vedeti cati sunt in domeniu si cati sunt slugile lui Stroe! Afara, dir general este fie economist, fie avocat.Medicii sa-si faca treaba pt care s-au pregatit, nu sa cumpere prize si detergenti.In plus, la cate spagi isi i-au, tovarasii medici ar putea sa-si cumpere singuri un microscop, ca doar in spital nu-i nevoie de ele, ca de paturi sau un anghiograf ultraperformant sau de robot DaVinci.Cu Radiologia, nimic-nimic?
1
0
Nu mai fiti asa sensibili la critici, ofticatilor! Grasa trebuie sa fie medic, nu psdist. Nu l-a vazut nimeni sa i-a atitudine fata de neimplicarea lui Stroe si parlamentarilor psd de cta in alocarea de bani de la guvern pt spital. Au pupato toti in cur pe Dancila si si-au vazut de msnglele lor. Grasa nu a ratat ocazia sa se pozeze alaturi de Dancila dar s-a dus acolo doar ca sa fie vazut de sefi. Cum adica de unde bani, milioane de euro s-au furat, trebuia sa stea cu Tutuianu la usile ministerului pana primeau fonduri, nu sa le tremure curul pt functie.Alte spitale cum s-au dotat spagagiilor?
2
0
Totusi,pentru ca directorul spitalului sa nu mai fie acuzat de unu si altul la S.J.Constanta s-ar impune un control incrucisat,Corpul de control al ministrului si D.N.A.pentru ca doar asa si-ar demonstra Grasa nevinovatia daca vede toata lumea cati bani s-au cheltuit de S.J.Cta in timpul in care a fost el director si pentru ce.
5
0
daca nu ai habar de protocoale si gandesti cu KR - i s-a facut tromboliza, fiind in perioada care permite, nu s-a dezobstruat complet vasul si a ajuns la Bucuresti pt trombectomie -care se practica doar in 5-6 centre in tara. In ceea ce priveste aparatura, se stie ce trebuie dar dai tu banii??? la cata tiganime si machidonime neasigurata vine zilnic si CONSUMA, de unde vrei bani pt microscoape? tot imbecilul vine urland, amenintand, lovind si apoi te reclama ca nu l-ai pupat in c...La Arad e primar Falca-pnl, la Iasi e Chirica-nu PSD si-ti mai dau exemple...Aici cu tutuianu si fagabou
2
3
Sa suna Grasa de ce asistenta nu a fost tratata aici.Ce lipseste,aparatura sau medici competenti, ori si una si alta?Grasa sa lase pupincurismul catre psd si sa-si faca datoria.I s-a urcat la cap functia si lui rahatul asta.Sa spuna ce tipuri de operatii nu se pot face la noi,in special din categoria celor mai dificile dar si cele mai importante: neorologie si cardiologie.Ce aparatura ii mai trebuie ca totul sa fie ok?Cum naiba,bai scifositule, la Arad sau Iasi se poate si aici nu?Ca nu va mai saturati de titluri si bani?A, si majoritatea voastra sunteti medici, nu doctori in medicina,snobilor
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367