REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Inspecție pe litoral: La Costinești, niște grinzi metalice pun în pericol viața trecătorilor!

Inspecție pe litoral: La Costinești, niște grinzi metalice pun în pericol viața trecătorilor!

Replica API 16 iunie 2018 | 00:08 432

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, inspectează, joi şi vineri, plajele de pe litoral. Astfel, vineri, 15 iunie, a avut o întâlnire cu autorităţile locale.

“Sper ca acest proiect să se desfășoare în condiții normale cu efect rapid. Proiectul are o garanție de 50 de ani” a spus Horia Țuțuianu, președintele CJC Constanța.

Așa cum ați și relatat, începând de ieri dorim să verificăm cum sunt întreținute plajele românești. Media este un partener de încredere și ieri dimineață, înainte de a face această deplasare, am vizionat faleza de la Costinești. Ajungând acolo am constatat că există un număr de grinzi metalice, care de-a lungul furtunilor aveau o poziție care puneau în pericol viața trecătorilor. Săptămâna viitoare aceste grinzi vor fi îndepărtate. Directorul ABADL îmi va prezența săptămâna viitoare rezultatul acestei activități. Porțiunea de plajă închiriată să fie pusă la dispoziție celor care vor să vină cu cearceaful. Parte dintre agenții economici au respectat această rugăminte și au montat panouri indicatoare“ a precizat ministrul Ioan Deneș.

Potrivit reprezentanților ministerului, Ioan Deneș va evalua stadiul proiectelor de investiţii destinate reducerii eroziunii costiere – Faza II, etapa 1 şi 2, care vor fi realizate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). De asemenea, demnitarul va avea întâlniri cu autorităţile locale, cu serviciile deconcentrate şi va susţine o conferinţă de presă, vineri, 15 iunie a.c.

Pe parcursul zilei de joi, oficialul a verificat modul de amenajare, întreţinere şi exploatare a plajelor din localităţile Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Neptun, Olimp, Costineşti, Eforie, Constanţa şi Năvodari.

Totodată, pe parcursul zilei de 15 iunie, Deneş urmează să viziteze zona Eforie Nord – Eforie Sud, iar concluziile analizei vor fi prezentate pe faleza Eforie Nord.

"Perdele forestiere foresstiere de protecţie a Autostrăzii A2 judeţul Constanţa de pe raza localităţilor Medgidia şi Murfatlar având suprafaţa de 27 de hectare. Programul alocat pentru 2018 2.957.000 lei. Suprafaţa totală care va fi expropriată este de 45 de hectare. În continuare vorbim despre perdele forestiere de pe Autostrada A4, judeţul Constanţa. Urmează să înceapă procedura de expropriere. Colaborarea pe care am avut-o cu premierul şi cu doamna ministru Rovana Plumb în a reuşi să găsim soluţii de a accesa bani europeni pentru întreaga fază a doua pe ambele etape astfel încât să putem să derulăm acest proiect în termen cât mai scurt posibil.", a precizat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la sediul Prefecturii Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apele Romane, Protectia Consumatorului, verificati cu prioritate terasa suspendata, pe patrea cu marea Restaurantul Corsarul din Vama Veche. Am baut cu noduri de frica o bere.
0
0
Aceasta problema este nerezolvata de cel putin 4 ani ! Credem in minuni ! Doamne ajuta ! Degeaba am vila langa plaja daca nu se poate face plaja din cauza acestui mare pericol !
1
0
anuntati bulibasa din costinesti si se rezolva problema intr o zi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614