REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspecţie pe litoral: primarul a controlat carele alegorice, în cel al Primăriei a băgat 50.000 de euro

Inspecţie pe litoral: primarul a controlat carele alegorice, în cel al Primăriei a băgat 50.000 de euro

Replica API 3 iulie 2014 | 00:00 224

ÃŽn piesa cu Cezar vor fi ÅŸi senatori

ÃŽn piesa cu Cezar vor fi ÅŸi senatori

Cum sâmbătă se anunţă petrecere mare în staţiunea Mamaia, primarul Radu Mazăre a făcut o inspecţie a "pieselor de rezistenţă", respectiv a carelor alegorice, fiecare reprezentând un club. Însă, în vara aceasta şi Primăria Constanţa va avea un car alegoric. După ce a vorbit cu reprezentanţii cluburilor, edilul s-a declarat mulţumit, menţionând că sunt gata în proporţie de 80%. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, aceasta a băgat 50.000 de euro în carul alegoric şi butaforii.

Carul alegoric al Constanţei se afla încă în construcţie în cursul zilei de miercuri, 2 iulie, partea de efecte urmând a fi pusă joi seara. Acesta vrea să reprezinte o cetate, din piatră, pentru a se integra cât mai bine în peisaj, atunci când Radu Mazăre îl va interpreta pe Cezar. "Toate trei butaforiile au costat 50.000 de euro, fără lumini, efecte. Adică doar construcţia în sine şi vorbim despre carul ăsta, despre carul pe care-l vom avea la Ştefan cel Mare şi încă unul. Deci, construcţia şi butaforia, fără lumini, efecte şi platformă. Banii sunt de la Primărie, din care organizează carnavalul. O parte din banii pe care îi dăm pentru carnaval sunt veniţi şi din taxa din Mamaia. Spre exemplu, cei care defilează doar acum, pentru Cezar, sunt cam 60 de oameni, minim, trompetişti, gladiatori. În plus, Primăria mai are încă vreo 80 de figuranţi care sunt şi vor defila în fiecare sâmbătă, care nu au nici o legătură cu tematica lui Cezar. Şi la carnaval vom vedea carele cluburilor. Este un mix între Primărie şi proprietarii de cluburi şi privaţi", a spus Radu Mazăre. Prin urmare, Primăria are un singur car, dar care va fi decorat pentru trei evenimente diferite, de aici şi faptul că a fost nevoie de trei butaforii. Repetiţia pentru carnaval va avea loc joi.

Cine va interpreta rolul senatorilor din spectacolul cu Cezar?

"Spectacolul cu Cezar va dura jumătate de oră. O să urc şi eu, normal. Cât despre figuranţi, cei care sunt ai Primăriei vor fi plătiţi, o parte, pentru că alţii vin din diferite colaborări. Spre exemplu, senatorii, pentru că o să fie omorât Cezar la sfârşit, după cum bine ştiţi, de Brutus, care va fi interpretat de fiul meu, Răducu, adoptat, neadoptat, nu se ştie, dar senatorii, pentru că vom avea un moment la final când Cezar se întoarce din Egipt şi în Senat este înjunghiat, şi senatorii sunt proprietari de hoteluri şi restaurante din Mamaia. Senatorii adevăraţi sunt mai scorţoşi şi ăştia strâmbau din nas, dar le-am zis: bă, merge primarul pentru binele staţiunii, haideţi şi voi, că voi scoateţi banii. Şi avem vreo 5 senatori, cred. Dar nu vă spun, e surpriză", a mai spus edilul de la malul mării. Inspecţia a durat cam o jumătate de oră, timp în care Radu Mazăre a trecut pe la fiecare car alegoric în parte şi a vorbit cu reprezentanţii cluburilor. La final, acesta s-a declarat mulţumit. "80% văd că sunt gata. Sigur, spre exemplu carul celor de la Le Gaga arată foarte bine, dar arată urât tractorul. Dar o să-l îmbrace, din câte am înţeles, într-o butaforie pentru că altfel au muncit degeaba. Sigur, lasă totul pe ultimele zile, ca la examen, ca la români. Dar sunt spectaculoase. Dacă nu-s gata până sâmbătă îi amendez o dată şi după aceea, dacă nu se încadrează în ceea ce trebuie să fie, îi închid. Cu toţii muncim aici, eu nu muncesc, ele nu muncesc? Cu toţii trebuie să participăm, să ne dăm interesul, plus că e ceva plăcut", a concluzionat Mazăre. Turiştii aflaţi în zonă au spus că sunt încântaţi de cele văzute şi că sunt foarte impresionaţi. Cât despe părerea lor despre primar: "Un frumos, mai tânăr cu 15 ani faţă de televizor".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614