REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspecţii privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor

Inspecţii privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor

Replica API 29 iunie 2017 | 00:00 342

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite prin lege cât şi prin Programul Cadru de Acţiuni al Ispecţiei Muncii pentru anul 2017, aprobat de Danteş Nicolae Bratu - Inspector General de Stat, pentru perioada iunie – noiembrie se vor derula acţiuni de control constând în inspecţii privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor.

Schimbările de ordin economic şi organizatoric care au avut loc România în ultimii ani au avut implicaţii sociale profunde asupra forţei de muncă, producând anumite îngrijorări în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor la locul de muncă. Principalii factori de ordin social care produc îngrijorare şi afectează lucrătorii din România sunt: preocuparea permanentă asupra păstrării locului de muncă; scăderea numărului de lucrători specializaţi concomitent cu suplimentarea sarcinilor de serviciu pentru cei rămaşi în activitate; creşterea exigenţei tehnologice în urmă apariţiei de noi echipamente şi tehnologii; îmbătrânirea forţei de muncă; schimbări produse în dinamică accidentelor de muncă.

Obiectivul general este creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din unităţile din grupul ţintă în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă pentru eliminarea / diminuarea accidentelor de muncă şi promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional. Obiectivele sunt încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din producerea unor accidente de muncă; promovarea bunelor practici privind eliminarea / diminuarea fenomenului accidentogen.

În perioada aprile – mai 2017, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au organizat 17 şedinţe de conştientizare la care au participat aproximativ 204 persoane reprezentanţi ai angajatorilor, reprezentanţi ai lucrătorilor, lucrători desemnaţi şi membrii ai serviciilor interne de prevenire şi protecţie şi servicii externe . În cadrul temelor discutate au fost prezentate cele mai semnificative exemple de accidente de muncă care au avut loc în în ultimii cinci ani, cauzele producerii, precum şi măsurile de prevenire care ar fi trebuit luate pentru evitarea acestora.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108