REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Inspector Antifraudă, cu afaceri în staţiunea Mamaia

Inspector Antifraudă, cu afaceri în staţiunea Mamaia

Replica API 29 decembrie 2015 | 00:00 2066

Marius Bărbat, pe urmele lui Serghei Mizil

Marius Bărbat, pe urmele lui Serghei Mizil

Un inspector superior la Antifraudă poate fi intitulat investitor în staţiunea Mamaia! Ministerul Apărării Naţionale a solicitat, pentru Vasile Marius Bărbat, inspector în cadrul Direcţiei Regionala 2 Constanţa Serviciul de control Antifraudă 5 superior - Garda Financiară Constanţa, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism pentru „modernizare, întreţinere şi amenajări exterioare în limita zonei de protecţie cazemată cu funcţiunea sezonieră alimentaţie publică, restaurant, deoarece nu se încadrează în condiţiile avizului emis de Ministerul Apărării Naţionale nr. 2588/23.05.2006, reglementări urbanistice aprobate-cazemată“.

Avizul a fost eliberat de către Direcţia de Urbanism pe 28 decembrie 2015. Ministerul Apărării Naţionale a fost cel care a solicitat eliberarea certificatului, întrucât lucrările se vor realiza în zona cazematei situată în aproprierea hotelului Rex. Această cazemată datează din cel de-al Doilea Război Mondial şi nu este singura de pe litoralul românesc. Ministerul Apărării Naţionale le are în subordine prin Arhivele Armatei. Am încercat să aflăm dacă certificatul de urbanism vizează restaurantul deţinut, cândva, de Serghei Mizil, „La Cena Byblos“, acesta fiind situat în vecinătatea hotelului „Rex“ .

Peretele terasei este lipit de o cazemată veche. Mizil ne-a declarat că nu mai este proprietarul restaurantului de aproximativ un an. „A rămas acolo asociatul meu“, ne-a spus Serghei Mizil, însă a ţinut să puncteze că nu-l cunoaşte pe Marius Vasile Bărbat. Restaurantul se numeşte, astăzi, Mango şi, potrivit lui Mizil, singurul asociat este Marius Carp. Revenind la Marius Vasile Bărbat, trebuie precizat că acesta este soţul consilierului local din Limanu, Claudia Bărbat.

Aceasta a intrat în atenţia opiniei publice anul trecut, în urma unui scandal iscat la o şedinţă de consiliu, după ce la Primăria Limanu a fost făcută o o reclamaţie cu privire la investiţia pe care consiliera încerca să o pună în legalitate. Mai exact, administraţia locală a efectuat un control pe plaja din Vama Veche şi a constatat că, într-adevăr, construcţia cu destinaţie turistică a familiei Bărbat nu are autorizaţie. A fost dispusă amendarea proprietarului cu 20 de mii de lei şi s-a dispus, la acea vreme, demolarea construcţiei şi readucerea terenului la stadiul iniţial.

Mirerla Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614