REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Inspector antifraudă, trimis în judecată de DNA Constanţa

Inspector antifraudă, trimis în judecată de DNA Constanţa

Replica API 29 septembrie 2015 | 14:35 248

Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a fost reţinut, pe 3 septembrie anul curent, de către procurorii DNA Constanţa şi apoi trimis în judecată, acest lucru întâmplându-se la finele lunii. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Din câte se pare, mita era negociată de către Florin Zarughevici, care îşi oprea şi el „parte”. Potrivit informaţiilor noastre, acesta asociat la mai multe firme, între care şi S.C. Bio Eolian SRL, având legătură cu parcurile eoliene din Constanţa şi Tulcea.

Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită(4 infracțiuni) şi trafic de influență, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. În stare de libertate va fi judecat Florin Zarughevici, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora. De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, Popa a pretins, prin intermediul inculpatului Florin Zarughevici, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro. La data de 3 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri inculpatului Florin Zarughevici, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Dumitru Adrian Popa și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior Florin Zarughevici și-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă. La data de 3 septembrie 2015, dar și anterior acestui moment, Popa a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca uzând de influența pe care o avea asupra funcționarilor A.N.A.F., să îi determine să adopte o soluție favorabilă într-un dosar privind insolvența unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea față de bugetul de stat. Totodată, potrivit informaţiilor noastre, Florin Zarughevici este administratorul mai multor firme, între care şi S.C. Bio Eolian SRL. Numele acestuia apare într-un anunţ al Consiliului Judeţean Tulcea, din 2011, fiind vorba despre un plan urbanistic zonal „Construire parc de instalaţii eoliene”, comuna Mihai Bravu, judeţul Tulcea, beneficiar fiind societatea mai sus precizată. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispuse în cauză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369