REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Inspectoratul de Stat în Construcţii intră în subordinea ministrului Dragnea

Inspectoratul de Stat în Construcţii intră în subordinea ministrului Dragnea

Replica API 23 decembrie 2012 | 00:00 141

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va reveni în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, conform ordonanţei privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative, adoptată sâmbătă, 22 decembrie.

"La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Inspectoratul de Stat în Construcţii, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în ordonanţă.

Amintim că, în luna mai, imediat după preluarea mandatului, Guvernul Ponta a decis în prima şedinţă ca Inspectoratul de stat în Construcţii să fie transferat din gestionarea Ministerului Dezvoltării în subordinea Executivului în subordinea premierului. Victor Ponta afirma atunci că ISC a fost trecută anterior la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului "mai mult pe criterii personale" decât funcţionale.

Odată cu reorganizarea ministerului, el devenind Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (aşadar, fără partea de turism şi cu o parte din atribuţii de la MAI), iată că şi ISC "pleacă" de sub coordonarea premierului. Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este social-democratul Liviu Dragnea.

Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi finanţat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367