REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa face angajări

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa face angajări

Replica API 15 octombrie 2011 | 00:00 306

După toată nebunia disponibilizărilor,

După toată nebunia disponibilizărilor,

Incredibil, dar adevărat! După ce au tremurat sub ameninţarea testărilor cu ajutorul cărora MAI a dorit să scape de "surplusul" de angajaţi din cadrul Poliţiei, oamenii legii din Constanţa constată că sunt prea puţini la număr. Prin urmare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa se pregăteşte să facă angajări. Nu vă gândiţi la un număr impresionant de oameni, ci doar la 7 posturi. Momentan nu au fost specificate serviciile care vor fi completate sau când se vor face aceste angajări, ci doar faptul că vorbim despre ofiţeri şi subofiţeri de care ar avea nevoie IPJ, după cum ne-a confirmat chiar şeful inspectoratului, comisarul-şef Valentin Burlacu.

Motivele pentru care s-a ajuns la concluzia că sunt prea puţini oameni sunt date de faptul că, pe lângă testările prin care s-a făcut "triajul", au existat şi pensionări în cadrul IPJ, apoi au mai fost cazul poliţistului prins băut la volan, cel al poliţistului cu şpagă şi, nu în ultimul rând, situaţiile în care oameni ai legii au preferat un mediu care îi stimulează mai mult din punct de vedere financiar. Astfel, doar de la Serviciul Economic au plecat trei oameni spre magistratură, după cum ne-a precizat chiar şeful SIF, comisarul-şef Ioan Tomescu. "Şi vara trecută şi anul acesta am pierdut 3 oameni", a spus Tomescu, un exemplu de dată recentă fiind Georgiana Ţigănuş, care a plecat la Institutul Naţional al Magistraturii. Tot pentru INM a optat şi un alt poliţist de la Economic, însă nu a obţinut nota necesară. "Nu suntem suficienţi oameni, iar dacă se fac angajări, sper să fie repartizaţi şi la Serviciul Economic. De exemplu, dacă în 2005 aveam circa 82 de poliţişti, acum avem doar 30, iar cu tot cu Mangalia şi Medgidia- un total de 42 de oameni. Faţă de anii anteriori, şi reclamaţiile sunt tot mai multe. Cetăţenii preferă ca, în loc să meargă în instanţă, unde se plăteşte taxă de timbru, să vină să reclame la Poliţie. Nu ne plângem, înţelegem şi condiţiile actuale de criză, preluăm toate sesizările, însă pentru o activitate de calitate trebuie să fim mai mulţi", a mai spus Tomescu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614