REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are trei ambulanţe noi, urmează şi cele cu şenile

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are trei ambulanţe noi, urmează şi cele cu şenile

Replica API 28 februarie 2013 | 00:00 136

Salvarea nu se va mai bloca în nămeţi

Salvarea nu se va mai bloca în nămeţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, beneficiază începând de ieri de trei noi ambulanţe, două de prim-ajutor şi una de reanimare, prin Programul Operaţional Regional 2007-20013, pe axa prioritară 3 - "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", în domeniul major de intervenţie 3.3: "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă". Alături de judeţul Constanţa, alte cinci judeţe sunt beneficiarele acestui program: Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

"Astăzi este o dovadă că putem funcţiona ca regiune de dezvoltare Sud-Est, efectiv, ca şi proiectele de dezvoltare a tuturor judeţelor care compun această regiune Sud-Est, şi este vorba de judeţul Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea. Nu numai aici în Constanţa sunt recepţionate aceste 3 salvări de situaţii de urgenţă, ci în toate cele 6 judeţe, sunt 18 ambulanţe ultramoderne care vor ajuta cetăţenii din cele 6 judeţe în situaţii de urgenţă, în plus faţă de echipamentele existente. Mă bucur că am reuşit, ca şi coordonatori ai acestei asociaţii de dezvoltare, să achiziţionăm standardul de calitate al acestor echipamente. Urmează să mai vină şi alte dotări şi utilaje în cadrul acestui proiect, însă astăzi confirmăm că putem împreună să asigurăm o calitate mai bună a actului de salvare. Eu vreau să felicit şi Inspectoratul de Urgenţă "Dobrogea", care ne-a coordonat şi a participat alături de noi la crearea acestui proiect", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Directorul coordonator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Sud-Est" pentru Situaţii de Urgenţă, Dănuţ Drăgălie, a explicat faptul că săptămâna viitoare vor mai sosi încă 6 ambulanţe, câte două de tip A, B şi C. "Urmează să mai sosească încă 6 ambulanţe şi vor sosi săptămâna viitoare, două ambulanţe de tip A, două ambulanţe de tip B şi două ambulanţe de tip C. Urmează de asemenea să sosească două echipamente STAB, echipamente cu care există posibilitatea să se intervină atât pe latura de stins incendii, cât şi de acordare asistenţă medicală şi prim-ajutor calificat, deci sunt tot un fel de ambulanţe, dar au şi echipamente de descarcerare şi un rezervor de stins incendii. Urmează să vină, de asemenea, două autospeciale de capacitate medie, strict de stins incendii şi o autospecială de capacitate mărită. Tot în cadrul proiectului SMART, urmează să fie livrate şi două echipamente multifuncţionale pe timp de iarnă, prevăzute cu şenile", a declarat Dănuţ Drăgălie, director coordonator Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Sud-Est" pentru Situaţii de Urgenţă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218