REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Inspectoratul Şcolar a finalizat parţial ancheta în cazul copilului închis în beciul grădiniţei: reclamaţia nu se confirmă!

Inspectoratul Şcolar a finalizat parţial ancheta în cazul copilului închis în beciul grădiniţei: reclamaţia nu se confirmă!

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 216

Răsturnare de situaţie la Cernavodă

Răsturnare de situaţie la Cernavodă

Acuzaţiile grave de la Cernavodă încep să se risipească. Facem referire la femeia care reclama că fiul ei, în vârstă de 3 ani şi 7 luni, ar fi fost închis în beciul grădiniţei întrucât nu a fost cuminte. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a finalizat parţial ancheta şi se pare că acuzaţiile nu se confirmă! Însă, pentru slaba gestionare a relaţiei dintre cadrele didactice şi părinţi, educatoarea s-a ales cu o micşorare de salariu pentru trei luni de zile.

Referitor la sesizarea mămicii Teodora Ramona Cristea, din data de 24 octombrie 2013, care a precizat că fiul ei în vârstă de 3 ani şi 7 luni a fost dus şi închis în beci, în timpul programului de către o doamnă înaltă, fiind pedepsit pentru comportamentul său, precizăm că rezultatele parţiale ale anchetei realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa la nivelul Grădiniţei cu Program Prelungit numărul 4, structura Şcolii Gimnaziale numărul 4 "Mircea Eliade" din Cernavodă nu confirmă nimic de genul acesta - anunţă inspectoratul. "Cei 18 părinţi din 23, care au participat vineri, 25 octombrie, ora 16.00, la şedinţa cu inspectorii şcolari au declarat că nu au ce să reproşeze din punct de vedere comportamental doamnei educatoare, iar răspunsurile acestora din chestionarul aplicat susţin afirmaţiile. Dimpotrivă, ei au fost indignaţi de afirmaţiile mamei, susţinând că niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situaţie. Totodată, la nivelul şcolii, s-a constituit o comisie de cercetare care, după analizarea situaţiei, a concluzionat că faptele sesizate de mamă nu se confirmă. În schimb, pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii, doamna educatoare a fost sancţionată (reducerea salariului pe o durată de 3 luni)", au spus reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. De asemenea, inspectorii şcolari vor demara, în perioada imediat următoare, inspecţii de specialitate în vederea monitorizării relaţiei de comunicare între educatoare şi copii, educatoare şi părinţi. Grădiniţa numărul 4 din Cernavodă va fi propusă în planul de inspecţie generală pentru semestrul al II-lea. Reamintim că o mămică a reclamat că trece prin clipe de coşmar întrucât copilul ei ar fi fost închis în beci, drept pedeapsă că a avut un comportament inadecvat la grădiniţă. Familia micuţului şi-a dat seama că se petrece ceva în data de 22 octombrie, când bunica lui Kevin a fost să-l ia de la unitatea de învăţământ, iar copilul era alb la faţă şi arăta spre uşa beciului. "Mama mea, Mimi Cristea, a mers să-l ia de la grăiniţă, la ora 16.00, şi a constatat că era palid, speriat şi i-a arătat uşa beciului din cadrul Grădiniţei numărul 4 din Cernavodă. El spune că a fost închis acolo de către o doamnă înaltă, fiind pedepsit pentru comportamentul său. Copilul a plâns în timp ce era închis şi i-a spus bunicii că îi era foarte frică. Menţionez că şi mămica altui copil mi-a povestit că şi fiica ei, care este colegă cu fiul meu, i-a povestit că în respectiva încăpere este bau - bau şi că au mai fost închişi şi alţi copii acolo", a declarat mama lui Kevin, Teodora Ramona Cristea, la acea dată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218