REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Inspectoratul Şcolar Constanţa a găsit metoda pentru reducerea ratei şomajului

Inspectoratul Şcolar Constanţa a găsit metoda pentru reducerea ratei şomajului

Replica API 12 septembrie 2012 | 00:00 316

După model din Portugalia,

După model din Portugalia,

ISJ Constanţa vine cu propuneri pentru a reduce rata şomajului şi pentru a le da elevilor şansa de a deveni din simpli meseriaşi, adevăraţi profesionişti. Un sistem integrat de consiliere şi orientare şcolară şi profesională, este metoda ce se doreşte a fi adoptată, în urma unui schimb de experienţă, în Portugalia.

În urma vizitei de studiu, desfăşurată în Portugalia, în perioada 1 - 8 septembrie, cu privire la proiectul "Corelarea ofertei educaţionale a învăţământului profesional şi tehnic cu cerinţele pieţii muncii", reprezentanţii ISJ Constanţa au constatat că finanţarea instituţiilor de formare iniţială şi continuă, respectiv a centrelor de formare sau a şcolilor/liceelor publice şi private, se realizează din fondurile europene (70-85%) şi de la bugetul de stat (15-30%), dar şi că peste 90% din cursurile de formare sunt gratuite. Acestea sunt doar câteva dintre cele observate, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa are ca propunere înfiinţarea unui sistem integrat de consiliere şi orientare şcolară şi profesională, bazat pe o matrice comună, cu proceduri specifice, adaptate fiecărei instituţii, începând cu clasa a VII-a sau a VIII-a, iar cabinetele de consiliere să fie coordonate şi gestionate de către un consilier vocaţional. Proiectele de absolvire a şcolii profesionale, caracter inter- şi transdisciplinar ar urma să fie elaborate pe parcursul ultimului semestru, numai prin intermediul orelor de specialitate în domeniul calificării (min. 400 ore), finalizate cu un produs. Toate instituţiile de formare (centre, şcoli) ar trebui să facă parte dintr-un sistem informatic de înregistrare a datelor personale, respectiv a fiecărui certificat de absolvire sau calificare eliberat absolvenţilor. Absolvenţii obţin astfel un Portofoliu electronic care poate fi accesat de către angajatori pe baza unui cod/ ID/parolă. Mai departe, se doreşte multiplicarea centrelor de recunoaştere a competenţelor profesionale dobândite în context informal, finalizată cu acordarea unui Certificat de calificare, respectiv a unui Certificat de Absolvire (pe baza unor instrumente specifice de recunoaştere: ghid autodiagnostic, interviu cu specialişti, practică simulată în laboratoare, săli de curs sau la agenţii economici, vizând peste 50% din unităţile de competenţă prevăzute de Standardele de Pregătire Profesională). În judeţul Constanţa există doar două astfel de centre: SC Certins SRL şi Patronatul Producătorilor de metale şi pietre preţioase "Dobrogea". Mai departe, se doreşte facilitarea de către MECTS a participării la concursurile Euroskills a elevilor care au obţinut premii la olimpiadele naţionale pe calificări, activarea şi multiplicarea comitetelor sectoriale, dar şi monitorizarea obligatorie, prin fişa postului, a inserţiei absolvenţilor. Pe scurt, din meseriaşi, cursanţii vor deveni profesionişti, dubla certificare permiţându-le să renunţe la munca la negru, reducându-se, astfel, rata şomajului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102