REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Inspectoratul ȘCOLAR Județean va face INSPECȚIE la ORELE ONLINE

Inspectoratul ȘCOLAR Județean va face INSPECȚIE la ORELE ONLINE

Replica API 17 noiembrie 2020 | 20:00 3355

Şcoala online naşte monştri. ISJ Constanţa vrea să vină în inspecţie la orele online. S-au cerut adresele de acasă ale profesorilor pentru o eventuală inspecţie. Profesorii, speriaţi de pandemie, sunt de-a dreptul revoltaţi.

Presiunea şcolii online creează tot felul de anomalii

Presiunea şcolii online creează tot felul de anomalii, atât pe grupurile de whatsapp cu părinţii, cât şi în cancelariile în care bate vântul schimbării. În timp ce profesorii se plâng că trebuie să folosească tot felul de aplicaţii şi să intre platforma 24EDU unde încarcă şi corectează teme pentru elevi, să abuzeze de laptop mai mult decât le permite vederea şi cer sporuri de risc de ecran, părinţii se plâng că nu li se atrage suficient copiilor atenţia la ore. Ce se întâmplă într-o oră online e ca un joc de-a v-aţi ascunselea sau ca o şedinţă de spiritism. ”Georgică, eşti?”Sau: ”Doamna, nu vă văd, nu vă aud”. Pandemia a devenit un pretext minunat de a absenta: nu merge internetul, nu am telefon mobil, nu pot descărca a o suta aplicaţie pentru a putea intra online la ore, mă dă afară aplicaţia. Scuze care devin cât se poate de reale atunci când singurul telefon din casă e al tatălui care mai e şi la muncă. Părinţii s-au aliniat exemplar la noua ordine mondială şi au făcut eforturi suplimentare financiare ca fiecare copil din casă să aibă telefon. Sau tabletă. Sau laptop. Care a putut. Care nu, s-a pus pe reclamat.

Inspecție la orele online

Nefirescul întregii situaţii a scos la iveală o enervare maximă din partea tuturor celor trei verigi (profesori, părinţi, elevi). În afară de faptul că educaţia trebuie făcută cum-necum, din mers şi din viteza pandemiei, evident au apărut şi anomaliile inerente. În condiţiile date, tot mai mulți părinți postează pe diverse căi că profesorii nu vor să predea online elevilor, deşi ambii subiecţi educaţionali (profesor-elev) fac eforturi de a se alinia la digitalizare. Problema şcolii online este ca lasă totul la vedere, pentru că, inevitabil, la orele online participă nu numai elevii, ci şi părinţii care sunt acasă, forţaţi de împrejurări, şi aud tot ce se întâmplă în cadrul lecţiei. Iar cei care nu sunt lângă copii să verifice dacă măcar s-au conectat, cam ce măsuri ar putea lua de la distanţă? Pe lângă stresul pandemiei care există în mod real la toată populaţia, pe lângă stresul unei ore deschise, în urma căreia orice mămică se poate trezi din cratiţele ei că nu-i convine ceva (vocea, atitudinea, îmbrăcămintea profesorului respectiv sau chiar alt copil care a cerut la baie), acum a mai apărut şi stresul inspecţiilor şcolare la clasă. Imaginaţi-vă un profesor în faţa unei clase goale de copii, care predă cu masca la gură, şi încearcă să-şi facă datoria de pe laptop sau telefon. Şi fix atunci intră inspectorul şcolar, care nu are ce face în plină pandemie decât să se plimbe prin şcoli. La nefirescul situaţiei descrise, se mai adaugă un alt nefiresc, cel al forului superior care vrea ca lucrurile să meargă strună, în funcţie de conexiunea la internet sau nemulţumirile părinţilor sătui de copiii lor care mai şi glumesc pe online. Şoc şi groază!

Sorin Mihai

În cazul în care cadrele didactice lucrează de acasă, acest lucru se poate face doar în baza actului adiţional semnat pentru clauza de telemuncă. Dacă apare inspectorul şi nu te găseşte în clasa goală, va trebui să prezinţi acest act. Cum altfel dacă nu deplasându-te fie la şcoală cu actul, fie să-ţi apară inspectorul la uşă, acasă. Deja s-au cerut adresele de acasă ale profesorilor pentru o eventuală inspecţie. Profesorii, speriaţi de pandemie, sunt de-a dreptul revoltaţi.

Uneori însă nu mai putem pune chiar toate pe seama pandemiei care ne-a luat pe nepregătite. Dacă sunt multe cazuri de profesori nepregătiţi sau neserioşi e o problemă care datează dinaintea pandemiei şi care se află în ograda Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, unde deficitul de personal e la ordinea zilei şi transparenţa lipseşte cu desăvârşire. Dacă în sistem există persoane care nu au ce căuta, cum recunoaşte însuşi Inspectorul Şcolar Judeţean Şcolar, prof. Sorin Mihai, este pentru că sistemul a permis şi îngăduit ca astfel de cadre didactice să predea în şcolile din Constanţa. Pandemia nu a făcut decât să scoată la iveală lipsa harului şi a tactului pedagogic al unora. Inspecţiile de ochii pandemiei nu vor rezolva nimic decât să adauge un plus de enervare la situaţia şi-aşa complicată din ultima perioadă.

Z.M.

Citește și: ISJ Constanța, drept la replică cu privire la inspecțiile de la cursurile online

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in sistem sunt multe persoane care nu au ce cauta - primul este Mihaita Sorinrl urmat de toata liota de inspectorasi si inspectorase numite politic apoi in ordine ierarhica directorasi si directorase numite politic ... ASTIA NU AU CE CAUTA IN SISTEM !!!
2
3
Irinela Nicolae ba papagal idiot este sefa ta. Iri, asa cum o alinti tu este CONSILIER PSD. PESEDISTA CARE ESTE ADEVARATUL INSPECTOR GENERAL. Tu esti un idiot care spera sa fie deputat PNL cu voturile promise de Irinela de la PSD.
3
4
POATE TRIMITE SU LA OSTROV PE CINEVA LA PROFESORUL ALA DE GEPGRAFIE CARE BATE BAIETII SI PIPAIE FETELE
0
4
Astia traiesc in lumea SF-ului sau sunt prosti cu diplome. Multi nu mai au locuri de munca de cand cu pandemia. Cati nu mai au locuri de munca? AJOFM-ul vor spune ca numarul somerilor este redus.Nici cu drept de somaj nu te dau afara de la locul de munca,asta este adevarul.Contractul de munca al muncitorilor de la privat nu este protejat legal de nimeni in tara asta.Muncitorii sunt dati afara cand vrea angajatorul. Se minte de peste 30 de ani.Mai bine sa se intrebe cati au bani de paine? De internet? Cati vor renunta la scoala? Cu ce ajuta inspectorul ca intra pe internet? Le da bani pt. net?
6
1
Bai, Mihai. Ce vorbesti tu? Toate functiile sunt cu sprijinul partidului! Cum a ajuns bucovalas si dragomir inspectori?Cum a ajuns miu inspector? Cum au ajuns inspectorii demisi, nu cu carnetul psd?? Hai sa nu ne mai uitam in ograda vecinului! Sa dam o sansa noilor inspectori mai ales ca au inceput foarte bine! Bravo!
9
6
La ce sa ne asteptam? Din CV-urile celor din ISJ Cta se vede clar inteligenta acestora. Au absolvit facultati unde concurenta este de sub unul pe loc si universitati de prestigiu: Spiru, Saguna si chiar Universitatea Libera din Republica Moldova. Iar in scolile constantene avem dascali de elita. Acestia nu au vrut sa intre in mocirla pentru un carnet de partid, garantia unei functii vremelnice. Caci functiile de inspector au ajuns, din pacate pentru calitatea invatamantului, sinecuri de partid.
14
11
Sorin Mihai este de departe unul din sefii de care avea nevoie invatamantul constantean! Un om modest si capabil! Frustrarea unora care nu au fost capabili devine bolnava!
15
15
dar ce plm conteaza de unde preda profesorul??? conteaza sa predea...bai ai drk idioti cum inventeaza ei tot felul de chestii...pot sa predau si din maldive...care e problema???..vorba lui Moisil pe astia nu ii intereseaza orele-cap ci orele-cur....
17
1
sa vina sa verifice scoala 18 Jean Bart sa vada cum se fac orele EXEMPLU FRUMOS ! BRAVO CONDUCERI SCOLII 18 JEAN BART SI DIRECTOAREI CARE ISI FACE TREABA CU ADEVARAT SI PROFESIONIST !!!!!
7
1
Noi curvele din ISJ protestam impotriva acestor atacuri la sorin mihai. Este cel mai prost muist, dar este muistul nostru si pe langa faptul ca o suge este si cel mai mare limbist. El si Alina Dumitrasca formeaza un cuplu deosebit. Asta pentru ca Naty l-a abandonat pe fraier dupa mai multe incercari flescaite soldate cu posete in cap si urlete pe holurile ISJ. Acest lingau numit sorin mihai este pe ultima suta de metri in activitatea lui la ISJ. Schimbatea irmeaza imediat dupa alegeri cand PNL se leapada de acest prostanac lipsit de creativitate si barbatie.
8
9
Dar poate ca profesorul nu preda din locuinta de pe adresa . Poate sunt in Sinaia si predau din hotelul cu conexiune wi-fi. Veniti si acolo sau numai la vila Corabia ?
11
0
Cine face inspectii? Aia din inspectorat care sunt plini de Covid? Mihai Sorin este cel mai prost, o hahalera. Preocupat doar de propria imagine, sa castige locul de deputat. Nu il intereseaza profesorii. Ii ameninta pe profesori sa nu puna absente elevilor, dar nu ia masuri cand elevii ii umilesc pe profesori. Un jeg, cu un inspectorat plin de taranci.
14
7
Imbecilul cu bostanul ala plin de kkt ne tot ameninta pe noi parintii si pe profesori. Ba idiotule, stai dracu cu curvele tale din ISJ si lasa profesorii sa predea elevilor, ca esti cel mai prost inspector si nu intelegi nimic.
11
6
votati in continuare PNL, USR, PMP
12
1
Ce inseamna pt voi caractere nepermise? Virgula,punct???
11
0
Cum sa faci ore on line cand serviciul de internet de la vodafone nu functioneaza? De 20 ore nu este internet si tv in limanu, 2 mai, vama veche. Daca vrei sa suni la deranjamente programul incepe la 07.00 si se inchide apelul. Retrageti licenta vodafone din romania, cea mai de kko retea. De 2 ani cade internetul si tv in aceasta zona saptamanal si nu se face nimic. Nici scoala obline, binenteles
13
1
Totul se rezolva de la sine anul viitor. Platforma online care va fi obligatorie de anul viitor rezolva problema inspectiilor, profesorilor prosti, elevilor plictisiti, etc. Reforma invatamantului va fi aceeasi in toata Europa. Pana atunci ....
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218