REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspectoratul Scolar se joaca de-a numirile pe post la gradinita din Negru Voda

Inspectoratul Scolar se joaca de-a numirile pe post la gradinita din Negru Voda

Replica API 13 noiembrie 2010 | 00:00 139

Azi o suplinitoare, maine - alta

Azi o suplinitoare, maine - alta

La grădiniţa din localitatea Negru Vodă scandalurile par să nu se mai termine. După ce în primăvara acestui an fosta educatoare Adina Voicu, ajunsă peste noapte directoare, a fost reclamată de părinţi că agresează fizic, verbal şi psihic copiii, acum o fostă suplinitoare o acuză că şi-a angajat o prietenă la grădiniţa din Darabani.

"Directoarea Grădiniţei cu Program Normal din Negru Vodă, Adina Voicu, nu mă suportă şi a jurat că atât timp cât ea e la putere, eu nu voi mai suplini. În vară am depus dosar şi am susţinut un examen pentru suplinitori necalificaţi, la care am luat nota 4.50, de aceea nu am reuşit să prind un post la Grădiniţa din Negru Vodă. Deoarece suplinesc de 14 ani şi sunt în curs de calificare, am considerat că, atunci când în luna octombrie s-au reînfiinţat două structuri ale grădiniţei, era normal să fiu măcar chemată pentru o altă testare. Directoarea însă a angajat o educatoare care nici nu făcuse cerere. Pe 8 octombrie am făcut un memoriu către Inspectorul Şcolar, în care am prezentat faptele. Pe data de 5 noiembrie m-am prezentat la ISJ, deoarece am aflat că s-a eliberat un post la Grădiniţa Program Normal din Darabani, structură a Grădiniţei din Negru Vodă. Inspectorul de specialitate, Maria Moga, a fost foarte draguţă şi mi-a spus să-mi înregistrez cererea la registratură, după care de luni, 8 noiembrie, să mă prezint la post. Tot vineri, am anunţat-o pe Adina Voicu despre faptul că am fost trimisă pe post, dar luni, când mă aflam la serviciu, m-a sunat şi m-a chemat la ea la birou, unde m-a informat că inspectoratul a trimis pe post altă persoană, tot suplinitor necalificat. Noua angajată este nimeni alta decât cea mai bună prietenă a directoarei", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Daniela Huţan, care este convinsă că s-a comis un "abuz şi o nedreptate". Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean din Constanţa susţin că nu au favorizat pe nimeni. "În momentul în care i-am spus doamnei Daniela Huţan să meargă la grădiniţa din Darabani, nu studiasem toate cererile şi solicitările pe care le aveam. După ce am constatat că pentru acelaşi post mai exista o solicitare din partea unei persoane care luase la examen nota 6,20, am trimis-o la grădiniţa din Darabani. Am respectat legea şi nu am favorizat pe nimeni. Doamna Daniela Huţan va rămâne în atenţia inspectoratului şi când se va elibera un post o vom trimite pe ea", a menţionat Maria Moga, inspector de specialitate la ISJ din Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614