REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Inspectorii ABADL au luat cu asalt plajele. Operatorii, controlaţi la sânge!

Inspectorii ABADL au luat cu asalt plajele. Operatorii, controlaţi la sânge!

Replica API 12 iunie 2019 | 12:07 1882

Şezlonguri până-n buza apei

Şezlonguri până-n buza apei

S-a dat startul unui nou sezon estival şi, odată cu el, au început şi nemulţumirile turiştilor, dar şi ale constănţenilor legate de şezlongurile operatorilor amplasate până-n buza apei. An de an, turiştii fac slalom printre sezlongurile înşiruite pe toată plaja, ca sa ajungă la apă. Cum este cazul, de exemplu, operatorului care administrează plaja de lângă Reyna, din Faleză Nord. Ori, dacă vor să-şi întindă prosopul, trebuie s-o facă, în unele cazuri, departe de mal, pentru că nu li se dă voie de către „regii” plajelor. Inspectorii ABADL se află zilele acestea cu ochii pe plaje, dar şi pe operatorii care le administrează.

Ei bine, „tradiţia” se respectă şi anul acesta. Din păcate, deşi există o lege care spune că operatorul trebuie să păstreze o distanţă, de la apă, de 5 metri, aceasta nu este destul de clară. Fiecare operator trebuie să aibă liber, de la linia apei, spre interior, pentru utilajele ABADL şi maşinile de intervenţie. Însă, legea nu specifică pentru ce interval orar. „Fiecare operator de plajă trebuie să aibă 5 metri liberi de la linia apei să intre seara cu utilaje pentru a curăţa linia apei de alge, etc., dar şi pentru toate maşinile de intervenţie ale MAI –ului, nu pentru altceva. Deci, trebuie să fie liberă fâşia de 5 metri de la linia apei spre interior”, a declarat, pentru Replica, Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL. Cât despre turiştii şi constănţenii care nu doresc să închirieze un şezlong, ei îşi pot amplasa prosoapele „acolo unde operatorul are dedicată zona pentru prosoape. Orice operator trebuie să aibă 30 % din suprafaţa câştigată a licitaţie liberă pentru prosoape”, a completat Marieta Iorga. Aceasta a mai precizat faptul că inspectorii ABADL se află pe litoral, în control, urmând ca aceştia să ajungă şi lângă plaja Reyna, acolo unde cetăţenii s-au arătat deranjaţi de şezlongurile amplasate în buza apei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E doar o bucatica ingusta pt cearceafuri
1
0
buni papi rosii cu branza a halit, pana tu te-ai haladit, make emerit
1
1
Ne revoltam de peste 10 ani si cerem sa avem dreptul ca sa NU inchiriem sezlonguri si umbrelute daca nu vrem. Din pacate asa zisii furnizori de servicii turistice castiga bani cu un mobilier de plaja nedezinfectat si scump. Statul pe nisip e mai sanatos pentru ca se modeleaza pe coloana. Si mai exista si cei care practica naturismul. Cu inventivitate chiar daca nu vreau sezlong poti sa-mi iei banii daca esti un patron inventiv ce ofera servicii variate. Dar nu sunt inventivi , ei sunt speculanti. Iar legea e cu ei. DEOCAMDATA.
2
0
Te doare cacatul..nu are nimeni closet, toaleta, WC, dusuri..o zi intreaga unde isi fac nevoile....armanii numai aua...armanul nu cheari...
4
0
Litoralul romanesc este o tiganie ordinara! Turcii si chiar bulgarii sunt muuult inaintea noastra!
6
0
Daca romanii resping recomandarile specialistilor si in loc sa-si reechilibreze energiile facand plaja pe nisip,nu pe plastic este fix treaba lor. Sa plateasca oricat vor doar sa creada ca cineva le da importasnta ca varsa bani aiurea in buzunarele unor zbanghii smecheri.Aiurea,piata e libera pentru toti,doar ca e bine ca macar 50% din suprafete sa fie libere si pentru cei ce nu se dau mari,nefiind de fapt decat fraieri. Cine vrea plasticaraie,otravuri ,e liber sa-si ia,dar sa fie si restul lasati sa traiasca normal.
6
0
putini stiu ca cei ce concesioneaza plaja, platesc o carca de bani pentru ea. prin urmare ei o ingrijesc si-au cumparat utilaje sa o ingrijeasca au bichboy care seara curata plaja de chistoace si gunoaie etc. asa ca idiotilor care vor sa stea pe cearceaf si sa manance branza cu rosii li s-a amenajat 30% din suprafata perpendicular pe apa o bucata de plaja. mergeti in tari civilizate sa vedeti plaje cu sezlonguri si amenajate si curate ca unele de la noi si o sa vedeti si plaje pentru cearsafuri care sunt destul de murdare si pline de gunoaie . ca la noi. asa ca nu mai aruncati cu mizerii in,
4
14
Cum plutesc cacatii la navodari pe apa? Pai si in mamaia cand ajung?
4
4
sezlonguri sunt si in ibiza, st tropez, phuket sau st marteen, diferenta dintre aceste locuri turistice si litoralul romanesc este ca romanul nu are cultul turismului, nu are cultura serviciilor pentru a atrage, nu are nici o treaba cu gandirea de genul, in mintea lui de cretin el inchiriaza plaja prin fel de fel de licitatii trucate sa castige cat mai mult cat mai repede, nu il intereseaza pe el altceva, de cand m am nascut si pana acum nu am vazut vreodata in alta parte decat in judetul asta o atata dorinta de autodistrugere, a ideii de furat, de imbogatit repede din asa zis turism.
10
2
Stau in cartier iar plaja Reyna este singura care are spatiu la mal pentru cearceafuri.Fac plaja zilnic acolo.
9
7
la navodari apa de mare e plina de E-coli de la tevile pe care cipanii le-au tras spre mare sa deverseze kkt-ul din blocurile lor de kkt .mergeti acolo sa faceti plaja sa va umpleti de bube si de diaree .
16
2
Preturi ca in grecia, sezlonguri vai mama lor, japca pe fata, sa ma pish pe plaja voastra,luati exemplu de la bulgari
15
1
Mai cap de oaie semianalfabetii aia sunt dispusi sa isi sacrifice viata pentru un jeg ca tine ..
6
2
Vedeti si la plaja Diana,Saturn,controlata de un fost vames,fief la mocangiilor din politie,cazati si hraniti moca la hotel Diana.Nu mai poti sa inoti de salvamari semianalfabeti,plaja infestata de umbrele ,gunoaie si taranoi!
14
2
Daca vreti sa faceti plaja langa apa marcati la baiatu 100 ron pe sezlong ca eu nu mut nimic. Abia am pus mana pe 3000 de mp pe plaja pe care platesc 1leu pe mp. sezon. Trebuie sa imi scot si eu banii nu ? Nu va convine faceti plaja pe faleza pe beton. Daca ma suparati pun si gard sa ocoliti plaja mea.
16
1
ce este LEGEA fara abuz de drept
4
2
Operatorii lui peste ! Tot timpul sezonului ei sunt in lucrari dand litoralului un aspect de santier.
15
0
peste tot s-au dus prea aproape de apa cu umbrelele si sezlongurile! Iar cu prosopul tau ai voie sa stai unde vrei, numai nu intre sezlonguri! Vreau sa stau linga apa, pe zona aia libera, nu intr-un tarc; operatorii astia sunt si dintre cei care au ridicat aiurea blocuri pe nisip cu complicitatea consilierilor locali dar asta e alata discutie. ABADL sa faca treaba peste tot, intr-o zi se poate vedea tot litoralul!
19
0
Inspectori vor face curu mare . Daca vor da amenzi , vor fii doar de ochi lumi .
15
0
nu mai vin la plaja si nu mai cumpar nimic din statiune. fuckoff
10
0
Zona de prosoape la Vama Veche? Ha ha ha, pai si noi cum scoatem investitia? Nu ne intereseaza regulile voastre, noi facem ce vrem aici.
11
1
Asa si trebuie!Noi oamenii normali suntel alunfati de pe plaje.
9
1
Acesti derbedei care concesioneaza plaja in sezon interpreteaza legea cum vor ei. ABDAL-lul nu isi face treaba. L-ai prins pe picior gresit pe derbedeu in secunda 2 i-ai reziliat contractul plus o amenda usturatoare.
29
0
Cei care inchiriaza plajele, fac ce vor de ani de zile. Nu mai exista zona de prosoape si nimeni nu face nimic. Usor, usor, oamenii se vor indrepta spre tari civilizate pentru a-si face concediile !
35
0
De fapt neclaritatea legii duce la obligativitatea inchirierii pe bani nu prea putini a sezlongurilor si a umbrelutelor. Bani multi petru patroni cu investitie minima. Iar cei care vor sa faca plaja trebuie sa indure conditiile pe care marii "investitori" in turism le pun dupa cum vor ei. O alta forma de abuz de tip mafiot. Dar mascat ...asa
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218