REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspectorii ANAF au dat iama în parcurile auto!

Inspectorii ANAF au dat iama în parcurile auto!

Replica API 25 septembrie 2018 | 00:00 413

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF continuă operațiunea Xenon de verificare a achizițiilor intracomunitare de autovehicule second-hand și le va reține pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceștia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât și pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de proveniență. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme și utilaje agricole la mâna a doua și o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conțin ilegal TVA pe marja de profit.

Pentru a nu fi implicate într-o înșelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar. De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite toate documentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid, iar prețul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepția precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aviz amatorilor de chilipiruri! Intrun final se vor aseza preturile pe piata si vaintelege si romanul ca nu se poate sa gasesti masini bune si mai ieftine ca in Germania. Un vanzator cinstit care plateste taxe si impozite era dezavantaja de acest flagel care a luat amploare in ultimi ani. Din pacate cei care le-au inventat nu vor fi trasi la raspundere, intre timp s-au reprofilat pe constructia de blocuri. Sper sa vedem rezultatele acestei operatiuni.
2
0
AUTO PRO, tepar jegos animal trebuie impsucat in cap de politie un cacanar jegos MARDARE AUTO automobile constanta toti astia trebuie fara mila! exact cum nu au nici ei mila cand iti vand sicriele alea de jafuri jegoase tinute in zapada de 3 metri si balti si soare rupturi de rable
5
0
Ca si.a inmatriculat masina la buglari dc nu o cerceteaza ? Asta e tara in care traim ! Si pt boul de sub mine, orice bun comercial are un adaus de la cartofi pana unde vrei tu
6
1
Sa se duca sa munceasca jegurile astea de oameni
4
2
In ultima vreme au devenit foarte interesante la tranzactionare pentru samsari autovehiculele inmatriculate in Bulgaria. Nu cumva modul de transmitere a acestora permite evitarea oricaror taxe?
7
0
Mardare auto .
4
1
Niste jeguri imputite, in Romania nu te mai lasa sa traiesti jegurile astea uaaaaaa deaia pleaca lumea din tara GUNOAIELOR!
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614