REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Inspectorii ANAF au descins pe litoral! Au luat la rând terasele din Satul de Vacanţă şi Mamaia

Inspectorii ANAF au descins pe litoral! Au luat la rând terasele din Satul de Vacanţă şi Mamaia

Replica API 3 iulie 2016 | 00:00 194

Acţiune în forţă, în week-end

Acţiune în forţă, în week-end

Începând de vineri, 1 iulie, sute de inspectori din toate cele 8 Direcţii regionale, dar şi din structura centrală se află pe litoral. Sâmbătă, 2 iulie, inspectorii au acţionat şi au luat la puricat atât Satul de Vacanţă, cât şi staţiunea Mamaia. Aceştia au mers îmbrăcaţi în civili, pentru a vedea cum se comportă agenţii economici.

În jurul orelor 19:00, nu mai puţin de două controale au avut loc la intrare în Satul de Vacanţă. Apoi în jurul orelor 22:00, inspectorii s-au mutat la intrare în staţiunea Mamaia. Centrul de comandă şi coordonare a controalelor va fi în Constanţa, de unde inspectorii Antifraudă vor fi sprijiniţi cu analize de risc. O parte dintre inspectori vor acţiona în uniformă, în timp ce alţii vor merge în unităţi „civil”, ca şi când ar fi clienţi, pentru a vedea comportamentul fiscal al firmelor vizitate. Controalele vor continua pe tot parcursul sezonului estival şi vor viza terasele, barurile, cluburile, serviciile hoteliere şi prestatorii de servicii nautice. Înregistrarea în evidennţele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă care generează consecinţe negative atât în plan economic, cât şi social. Printre cele mai frecvente forme de manifestare ale acestui flagel, inspectorii antifraudă au urmărit: achiziţii fictive în scopul diminuării bazei impozabile, a căror consecinţă este prejudicierea bugetului general consolidate; facturi utilizate pentru justificarea unor bunuri achiziţionate fără documente legale; facturi utilizate pentru justificarea decontării unor cheltuieli de către asociati/ angajaţi: achiziţii fictive în scopul obţinerii de lichidităţi utilizate de către asociaţi/ administratori la plata muncii subdeclarate/ nedeclarate, în acte de corupţie etc.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614