REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspectorii ANPC, din nou în control la complex Mera din Venus. DSP: Nici un copil nu a fost diagnosticat cu toxiinfecție alimentară

Inspectorii ANPC, din nou în control la complex Mera din Venus. DSP: Nici un copil nu a fost diagnosticat cu toxiinfecție alimentară

Replica API 1 august 2016 | 20:42 501

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au mers, din nou, în cursul zilei de luni, la complexul Mera din Venus, după ce o turistă a reclamat că i s-a îmbolnăvit copilul. Directorul Paul Anghel spune că, la momentul efectuarii controlului, totul era în regulă, produsele și alimentele erau în termen. „Am fost în control astăzi, după ce o turistă a făcut plângere, precizând că al ei copil prezintă vărsături și stări de rău. Împreună cu Comisariatul Județean Constanța am înștiințat Direcția Sanitar Veterinară și Direcția de Sănătate Publică. La momentul controlului, produsele depozitate au corespuns normelor. Nu știu dacă există un focar de infecție acolo“, a spus Paul Anghel.

În acest caz, DSPJ Constanta a declansat o anchetă epidemiologică, iar o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Supraveghere a Stării de Sănătate- punct local fix Mangalia și din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat verificări privind prezentarile/internările în cadrul CPU/Spital Municipal Mangalia. În urma anchetei, s-au constatat că nici unul dintre copii nu a fost internat și nu a fost diagnosticat cu toxiinfectie alimentară. Copiii cu vârste cuprinse între 1-7 ani, prezentau simptomatologie de tip digestiv: dureri abdominale, varsaturi, febra = 3 copii, dureri abdominale, varsaturi, febra, frison, scaune diareice = 1 copil, vărsături = 2 ( unul dintre copii a prezentat doar o vărsătură). În urma examenului clinic s-a emis diagnosticul de: faringita , sindrom dispeptic secundar - 1 caz, faringoamigdalita, enterocolita - 1 caz, limfoadenita mezenterica acută - 4 cazuri.

De asemenea, în data de 31.07.2016 o echipa de inspectori a efectuat control igienico sanitar la Resortul Mera din Venus, iar in urma controlului nu s-au constatat neconformități la normele de igienă și sănătate publică și s-a impus intensificarea operațiunilor de curățenie și dezinfectie la nivelul blocului alimentar. DSPJ Constanta monitorizeaza cazurile prezentate/internate la Spital Municipal Mangalia – Compartiment primiri urgente si Spitalul Clinic de Boli infecțioase Constanța.

Totodată, menționăm că în cadrul anchetei epidemiologice a focarului de toxiinfectie alimentară declarat în data de 20.07.2016 , unitatea a fost sancționată contraventional, conform HG nr 857/2011 cu o sanctiune în valoare de 5000 lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de DSPJ Constanța. Concluziile privind focarul de TIA declarat in data de 20 iulie 2016 vor fi finalizate dupa primirea tuturor rezultatelor la recoltele efectuate. În perioada urmatoare, Resortul Mera- Venus va fi supravegheat din punct de vedere igienico-sanitar, zilnic, de către personalul DSPJ Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614