REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Inspectorii ITM, CONTROALE pe LITORAL: au dat amenzi de aproximativ 44.000 lei

Inspectorii ITM, CONTROALE pe LITORAL: au dat amenzi de aproximativ 44.000 lei

Replica API 24 iulie 2021 | 23:53 2242

Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2021, aprobat de Inspectorul General de Stat, Dantes – Nicolae BRATU în perioada15.07.2021- 04.09.2021 se desfășoară ” Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre ”.

În prima săptămână de control, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat un număr de 62 angajatori, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei si au fost depistate 2 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat un număr de 30 de angajatori unde au dispus 65 de masuri de remediere a neconformităților constatate si au aplicat o sancțiune contravenționala în valoare de 4.000 lei pentru neefectuarea instructajului din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare. Echipele de control au acționat și în week-end, ocazia cu care s-a verificat și respectarea de către angajatori a timpului de lucru și de odihnă al salariaților.

În paralel cu Campania Litoral se desfășoară și acțiunea de informare:” MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! “ Acțiune care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au participanții la procesul muncii, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească la negru sau la gri. Inspectorii de muncă au distribuit pliante cu informatii utile atât în locurile de muncă unde s-au desfășurat acțiuni de control, cât și în zonele cu afluență mare de persoane.

Ambele acțiuni sunt monitorizate de reperezentanți ai Inspecției Muncii București și sunt direct coordonate de către Inspectorul General de Stat Dantes – Nicolae BRATU, care s-a deplasat în teren alături de echipele de control în diferite locații de pe raza litoralului Mării Negre, unde s-au purtat discutii cu operatorii economici, cu lucrătorii și s-au distribuit materiale informative.

“Ne dorim ca această campanie de control sa fie și preventivă, în sensul că, prin acțiunea de informare MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE!, care se desfășoară în paralel cu acțiunea de verificare a societăților comerciale care desfășoară activități pe Litoralul Mării Negre, atât angajatorii cât și lucrătorii trebuie sa conștientizeze care sunt riscurile la care se expun acceptând munca nedeclarată sau subdeclarată și ce consecințe negative produce acest fenomen nociv în plan socio-economic. Consider că o bună informare a participanților la procesul muncii nu poate aduce decât beneficii întregului sistem. – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.”

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ITM-ul a terminat treaba in oras si in port si s-au dus la "vanatoare" in Mamaia. Sunt firme cu mari probleme in orasul Constanta.
0
0
de ce trebuia asta , nici nu se deschidde o afacere si ei vin la,, mankat ?
1
0
Nu e normal sa mearga la munca ? Pt ei cat au pus de-oparte ?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614