Inspectorii ITM recomandă patronilor să asigure ceai cald angajaţilor
Inspectorii ITM recomandă patronilor să asigure ceai cald angajaţilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCodul portocaliu de ger persistă, anunţându-se temperaturi de până la minus 27 de grade pe toată aria Dobrogei. Din acest motiv, începând de luni, 30 ianuarie, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă iau Constanţa la pas pentru a îndruma angajatorii cu privire la condiţiile de muncă în această perioadă. "Controale încă nu am demarat deoarece temperaturile minime nu atins pragul de minus 20 de grade, dar nu putem sta aşa, având în vedere că, totuşi, temperaturile sunt la limită. În acest scop, inspectorii vor face vizite angajatorilor, pentru a-i îndruma cu privire la condiţiile pe care trebuie să le asigure angajaţilor în această perioadă. Vizate sunt firmele de pază şi protecţie, spălătoriile auto, construcţiile, şi tot ce înseamnă muncă expusă frigului", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa. Angajatorii vor trebui să asigure angajaţilor o raţie de un litru de ceai cald pe zi, de persoană, haine groase (pufoaice, combinezoane, mănuşi, încălţăminte), o temperatură optimă pentru desfăşurarea activităţii şi pentru reglarea temperaturii corpului. În cazul în care temperatura nu se poate ajusta, orele de muncă vor fi scurtate.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News