REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspectorii sanitari au sistat activitatea magazinului care vindea salam alterat

Inspectorii sanitari au sistat activitatea magazinului care vindea salam alterat

Replica API 24 iunie 2012 | 00:00 99

Alţi trei constănţeni au ajuns la Infecţioase cu toxiinfecţie alimentară

Alţi trei constănţeni au ajuns la Infecţioase cu toxiinfecţie alimentară

Alţi trei constănţeni au ajuns în atenţia medicilor infecţionişti cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat brânză şi kaizer de la magazinul alimentar aflat pe strada Vârful cu Dor, nr. 53. Inspectorii sanitari au decis duminică dimineaţa să suspende activitatea intreprinderii individuale Septar Belghin.

"Am decis să supendăm activitatea magazinul, pentru că doi fraţi de 22 şi 27 de ani şi o tânără de 24 de ani au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu toxiinfecţie alimentară, menţionând că au consumat brânză şi kaizer de la magazinul aflat pe strada Vârful cu Dor. Cei trei au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat internarea", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Reamintim faptul că vineri seara trei muncitori au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cu stări de vomă, dureri abdominale, scaune diareice, iar un altul a fost investigat, dar a refuzat internarea, după ce au mâncat salam alterat de la magazinul controlat de familia Belghin. Menţionăm că acesta este al doilea focar de toxiinfecţie alimentară de la începul sezonului estival înregistrat în judeţul Constanţa, primul fiind semnalat în luna mai la restaurantul Flacăra din Eforie Sud.

Magazinele alimentare, în colimatorul Direcţiei de Sănătate

Inspectorii sanitari vor declanşa şi o amplă acţiune de verificare a magazinelor alimentare ce îşi desfăşoară activitatea pe litoral, pentru a preveni astfel de situaţii. "Având în vedere cazul din Constanţa, vom declanşa un amplu control la toate unităţile de alimentaţie publică aflate pe litoral. Vom fi prezenţi la Agigea, Eforie, Mangalia, Mamaia", a mai spus dr. Dina.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108