Inspectorii veterinari controlează carnea de vită din magazine
Inspectorii veterinari controlează carnea de vită din magazine
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn căutarea "rămăşiţelor" de cal
În căutarea "rămăşiţelor" de cal
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat un program extins de controale la nivel naţional în vederea conformării prevederilor Deciziei Comisiei nr. 2014/176/UE referitoare la planul de controale coordonate de către Comisia Europeană. Acest plan de control urmăreşte stabilirea prevalenţei unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN-ului) de cal în produsele alimentare comercializate şi/ sau etichetate ca având în conţinut carne de vită, se arată într-o informare a ANSVSA. Astfel, în perioada 5 - 30 mai 2014, specialiştii direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) judeţene şi a municipiului Bucureşti prelevează probe din supermarketuri, hypermarketuri, măcelării, carmangerii, unităţi de tip catering, fast-food, magazine alimentare, cantine, restaurante, precum şi din depozite şi unităţi de procesare a cărnii din întreaga ţară. Testarea acestor probe va fi efectuată la Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti. Raportul preliminar cuprinzând rezultatele analizelor acestor probe, recoltate în cadrul planului coordonat de control, va fi transmis de ANSVSA Comisiei Europene până în data de 22 iunie 2014, conform angajamentelor asumate.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News