REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

"Inspectorul Gadget" de Tomis Nord: o cameră video o supraveghează pe cea care monitorizează maşina

"Inspectorul Gadget" de Tomis Nord: o cameră video o supraveghează pe cea care monitorizează maşina

Replica API 27 aprilie 2013 | 00:00 150

După ce prima i-a fost furată,

După ce prima i-a fost furată,

"Inspectorul Gadget" locuieşte în Tomis Nord! După ce şi-a văzut banii duşi pe apa sâmbetei, întrucât camera de luat vederi, montată pe copacul din faţa blocului, cu scopul de a-i proteja autoturismul de "furia" hoţilor, a dispărut fără urmă, locatarul blocului de pe strada Suceava a arătat că nu se lasă cu una, cu două: şi-a montat două camere de supraveghere. Una se află pe copac, unde a fost şi prima oară, iar a doua se află pe peretele blocului, pentru a o urmări pe prima.

Îndârjirea constănţenilor în a-şi apăra propriile bunuri nu are limite. În luna martie, pentru a-şi feri autoturismul de năravul hoţilor, cotidianul "Replica" prezenta metoda la care a apelat un locuitor al blocului U4, de pe strada Suceava, din cartierul Tomis Nord. Sătul de evenimentele neplăcute înregistrate în respectiva zonă, bărbatul a montat o cameră de luat vederi pe copacul din faţa blocului, îndreptată strategic pentru a surprinde orice mişcare din zona parcării. Însă, cum românaşii nu duc lipsă de imaginaţie, la scurt timp, respectiva cameră de luat vederi a dispărut fără urmă, hoţii făcându-şi singuri dreptate. Caz rezolvat, furturi în voie, autoturisme vandalizate! De la acea dată, de la mijlocul lunii martie a.c., locuitorii zonei nu au dus lipsă de adrenalină, nefiind dimineaţă în care vreunul dintre ei să nu constate cu stupoare că are ceva lipsă la autoturism. Spre exemplu, un locatar al respectivului bloc a rămas şi fără baterie, dar şi fără radiator, evenimente derulate pe parcursul a două nopţi, fiind vorba de o Dacie. Însă, şi proprietarul unui Daewoo Matiz a observat că furtunul de la rezervor este tăiat, lipsind o bună parte din combustibil. Şi cum situaţia nu putea rămâne pe "butuci", inventivul locatar, păţitul cu camera de supraveghere, a apelat la o altă strategie, şi mai îmbunătăţită de data aceasta: a montat două camere de luat vederi, a doua având rolul de a o monitoriza pe prima. "Dacă înainte, hoţii s-au putut urca prin spatele copacului pentru a fura camera, acum nu mai este posibil. Este şi camera montată la geam, pe bloc, şi se vede cine se urcă în pom", au declarat vecinii. Însă, cât va rezista noul sistem al "inspectorului Gadget", rămâne de văzut.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218