REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Instanţa a amânat pentru 18 iulie decizia privind eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu

Instanţa a amânat pentru 18 iulie decizia privind eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu

Replica API 12 iulie 2017 | 02:08 411

Tribunalul Bucureşti a amânat, marţi, pentru 18 iulie pronunţarea privind contestaţia DNA la decizia Judecătoriei de liberere condiţionată în cazul lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Avocatul acestuia a susţinut că omul de afaceri nu a plătit prejudiciul deoarece are averea sechestrată, iar ANAF nu a vândut niciun imobil pentru a recupera paguba.

În timpul procesului, procurorul DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare dup ce a fost condamnat.

“Condamnatul nu îndeplineşte condiţiile pentru liberarea condiţionată. A câştigat 57 de zile din muncă şi din elaborarea de lucrări ştiinţifice 330. Este o disportie vădită între ele. Comportamentul acestuia rezultă şi din concluziile comisiei din penitenciar, care a arătat că nu îndeplineşte condiţiile şi că scopul pedepsei nu a fost atins. În motivarea sentinţei Judecătoriei Sector 5 (care a decis liberarea condiţionată n.red.) nu s-a făcut nicio referire la concluziile comisiei din penitenciar. Instanţa nu şi-a motivat înlăturarea concluziei comisiei din penitenciar care a dat aviz negativ în ceea ce priveşte liberarea condiţionată”, a arătat procurorul DNA, care a continuat şi a arătat că în timpul detenţiei Dan Voiculescu nu a avut "un comportament merituos, ci unul normal". “Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”, a mai arătat procurorul.

În replică, avocatul acestuia a arătat că această contestaţie a DNA este nefondată.

“Nu e posibilă o hotărâre de condamnare după o decizie de achitare. Nu comisia din penitenciar observă comportamentul condamnatului, ci subofiţerii din penitenciar. (…) Comportamentul acuzatului rezultă din caracterizările de la dosar întocmite de supraveghetori. A fost recompensat de 12 ori. Asta e o dovadă de îndreptare. A menţinut relaţii neconflictuale cu ceilalţi condamnaţi. A câştigat 1800 de credite şi a fost selectat pentru a face curăţenia interioară. A participat la programul de pregătire pentru libertate”, a arătat apărătorul lui Voiculescu, conform news.ro.

Cu privire la neplata prejudicului, avocatul a susţinut că este vina ANAF că nu a reuşit în trei ani să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru de judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Voiculescu.

“El are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul. Statul o are la dispoziţie dar nu o face. Dan Voiculescu e un om de 71 de ani pe care detenţia îl chinuie. Are şi o serie de problem medicale pentru care va rog să păstrăm confidenţialitatea. Cert este că nu s-a însănătoşit”, a mai arătat avocatul Florian Surghie.

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a anunţat că va pronunţa o soluţie în acest caz în 18 iulie, hotărârea fiind definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie la Varan!
0
0
Da-i multa ,dar FF multa muie,lu mata,lu Sora ta,la toata familia ta de scursuri,drogatule,care esti,asta de la 10,57esti cumva cel care il spala la cur PE acest hoit batrin si imputit,ptr niste bani spurcati?Vai de curul Tau,cite induri de la mos, the
4
0
LA TOTI OFTICATII , GEN ANALIST , POPOR .PSD ,SI ALTI FII DE CURVE .
0
6
Jigodia criminala de voiculescu dan trebue sa moara in puscarie ca el in 1989 a realizat spanzurarea lui marin ceausescu in elvetia si a luat impreuna cu isarecu, stolojan, petre roman si iliescu toti DOLARII pe care ii avea romania in baci pe numele de PODEXPORT sau ROMAGRICOLA.,
5
2
Judecatorii asteapta niste legi ce vor facilita si eliberarea din puscarie a VARANULUI.
3
3
Prejudiciul nerecuperat,doresc eliberare!!!!! Made in ..... Romanica,noaptea mintii!
6
1
Cum sa fie eliberat acest hot, acest mafiot care are un prejudiciu atat de mare si care nu a fost recuperat !? Varanul sa fie eliberat ??!! Incredibil...in ce tara traim !?
6
1
Va rugam sa il puneti in libertate pe cel mai bun sponsor al nostru. Vom lupta pana la capat pentru libertatea lui. Voiculescu PSD nu te lasa la greu.
5
4
Varanul reloaded
0
3
Don profesore hai mai repede acasa ca dana grecu si cu mircea badea au dorinta sa-si mai tina limbile intr-un loc calduros la dvoastra
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102